OHFESYEN | Platform Fesyen Malaysia

Elak Nampak Selekeh & Boring, Ini 5 Tips Menggayakan Kardigan.

OOTD

Spice up the basic, why not? Pelengkap gaya yang mampu mengubah penampilan gaya malas kamu. Kardigan tampak lebih ringan berbanding jaket. Juga hadir dalam pelbagai gaya dan fabrik, helaian kardigan adalah item fesyen yang minimal dan timeless.  Bagi mengelakkan penampilan kamu kelihatan boring, Ohfesyen kongsikan idea penggayaan kardigan yang mudah.[…]

Idea Hantaran 2020: Trend Hidden Hantaran Pilihan Ohfesyen!

Wedding

Gubahan hantaran Hidden hantaran berbeza dari hantaran konvensional, kerana konsepnya yang menjadikan barangan hantaran sebagai rahsia dengan membalutnya seperti hadiah. Trend ini dapat mengekalkan privacy pasangan pengantin dan mengelakkan barangan hantaran mereka menjadi bualan para tetamu. 1. Songket Moden   2. Brown Gold 3. Kain Batik   4. Kain Putih (Bunga Gold)  […]

black-friday-2019-13

Ini Yang Kamu Perlu Beli Pada BLACK FRIDAY Kali Ini. Save The Date!

Out & About

Are you ready to shop till drop this 29 November?  Saat yang kita semua nantikan kian tiba. Termasuklah saya. Hiks. Inilah masa untuk kamu berbelanja dengan lebih jimat sementara banyak diskaun yang ditawarkan sehingga lebih 70%! Tahukah kamu Black Friday merupakan sambutan tahunan pada hari Jumaat yang terakhir selepas Hari[…]

10 Tips Yang Berkesan Untuk Hilangkan Menstrual Cramp!

Out & About

This period cramp is killing me. Macam nak beranak! Ada wanita dapat menahan kesakitan akibat senggugut, ada juga yang tak dapat melakukan sebarang aktiviti seharian suntuk setiap kali datang haid. Ya, sakit yang tak terkata. Tetapi jangan risau, perkara seperti ini adalah normal. Dan bersyukurlah wanita yang tak pernah mengalaminya.[…]

Kylie -jenner-jual-51%-saham-syarikat-bernilai-600-juta-dolar-6

Kylie Jenner Jual 51% Saham Syarikat Bernilai 600Juta Dolar

Artis, Makeup, Out & About

You cant be serious Kylie?! Why? Kylie Cosmetics baru saja melancarkan koleksi terbarunya sempena Christmas yang bakal menjelang tiba. Peminat dikejutkan lagi dengan berita terbaru. Kylie Jenner telah menjual saham Kylie Cosmetics kepada syarikat terkemuka, Coty bernilai 600 Juta Dolar. Syarikat Coty yang memiliki sebanyak 77 jenama kosmetik antaranya Max[…]

pumpkin-autumn-picture-pumpkins-vertical-desktop-35200

Khasiat Labu Bukan Sekadar Hanya Pada Kesihatan Sahaja

Kecantikan

We might not celebrate Halloween but pumpkin is good… Walaupun tak semua orang menyambut Halloween di Malaysia, tapi kita tetap menggunakan labu dalam masakan. Dan mungkin kamu belum tahu kebaikan labu untuk kecantikan juga. Jom tengok apa kebaikan labu ini sebenarnya. — Kulit Berminyak Jika kamu memiliki kulit yang sering[…]

Top-7-Toner-Ini-Boleh-Membantu-Kamu-Yang-Mempunyai-Kulit-Kombinasi-cover

Top 7 Toner Ini Boleh Bantu Kamu Yang Mempunyai Kulit Kombinasi!

Kecantikan

Hidung berminyak tapi pipi kering. Jadi apa yang perlu pakai? Kulit kombinasi merupakan kulit yang sebahangiannya berminyak dan sebahagiannya lagi tidak. Perkara ini boleh dilihat pada zon T muka kamu iaitu dahi, hidung dan dagu kamu. Jika zon T kamu berminyak secara berlebihan manakala pipi dan kawasan sekeliling mata kamu[…]

Atasi-Masalah-Susah-Tidur-Malam-Dalam-Masa-3-Saat-4

Atasi Masalah Susah Tidur Malam Dalam Masa 3 Saat

Kecantikan, Out & About

Ugh! Susahnya nak tidur! Sama ada kamu terlalu penat, tekanan di tempat kerja atau bimbang akan sesuatu yang membuatkan kamu sukar untuk melelapkan mata? Atau mungkin kamu sedang menahan diri dari jiran yang bergaduh bagai tiada hari esok? Lalu kamu pun terus bangkit dan bermeditasi. Dengan harapan kamu akan dapat[…]

10 Perkara Yang Dilakukan Oleh Gadis Cantik

Kecantikan

Pernah terfikir apa yang gadis cantik sering lakukan?   Kamu mesti tahu orang yang cantik secara semula jadi bukanlah cantik sentiasa. Mereka bekerja keras untuk memiliki kulit yang cantik dan licin. Sama juga dengan mereka yang kurang bertuah, mereka akan berusaha dengan lebih lagi untuk menjadi seorang gadis yang cantik[…]

Baju Nikah Ini Bakal Jadi Trend Untuk Bakal Pengantin 2020!

Wedding

Simplicity is the ultimate sophistication Di musim cuti sekolah ini, Sudah tentu ramai yang telah merancang untuk melangsungkan perkahwinan. Jurumekap @ttwiya telah berkongsi “A thread of baju nikah” di laman Twitternya. Kepada bakal-bakal pengantin yang masih lagi buntu untuk mencari idea dan rekaan untuk baju nikah, jom lihat perkongsian dari[…]

eyeshadow-untuk-majlis-cover-ohfesyen

Pening Nak Pakai Eyeshadow Stail Apa Untuk Pergi Ke Majlis Yang Glamor?

Makeup

Be bold with your eyes! Lumrah seorang wanita ingin kelihatan cantik dan bergaya untuk kepuasan diri sendiri. Mahu pergi ke majlis makan malam kolej atau pejabat, majlis akad nikah rakan baik or a romantic date, tetapi tak tahu nak buat jenis pembayang mata mana yang menarik dan unik. Ataupun kamu[…]

OH WHITE: Tip Gayakan ‘All White Outfit’ agar nampak lebih fashionable!

OOTD

Clean white look is everythang Mungkin masih banyak dari kita yang akan berfikir dua kali kalau ingin mengenakan outfit warna putih. Selain cepat kotor, outfit putih juga disebut-sebut akan membuatkan kamu kelihatan lebih berisi tetapi sebenarnya warna putih membuatkan kamu kelihatan lebih chic, feminin, bahkan edgy untuk seseorang itu. Malahan dengan gaya[…]

korean-skin-care-cover-ohfesyen-22

10 Langkah Mudah Untuk Kulit Seperti Artis Korea!

Kecantikan

Bila lagi nak dapat kulit yang cantik macam Blackpink? Mesti kamu semua mahukan kulit cantik mulus macam wanita korea bukan? Tetapi malangnya, kamu tidak tahu bagaimana dan apa rahsia kecantikan mereka. Dengan 10 langkah ini, kulit kamu akan menjadi lebih licin, cantik dan berseri! Tapi! Kamu mestilah melakukan rutin ini[…]

tip-kecantikan-10-negara-cover-ohfesyen

Tip Kecantikan Semulajadi Dari 10 Negara!

Kecantikan

Beauty all around the world! Adakah kamu ingin tahu tentang bagaimana negara lain mengekalkan kecantikan mereka secara semulajadi? Mungkin kamu sudah tahu semua tips ini, tetapi tak salah jika berkongsi dengan yang lain bukan? Mana tahu kamu boleh jadikan tip-tip ini sebagai rutin harian kamu. 1/10 Amerika Syarikat Air sangat[…]

Etude House Kolaborasi Bersama Disney Daisy Duck Untuk Koleksi Terbaru 2019. Argh Comelnya!

Makeup

Attention, they calling for Donald Duck’s girlfriend… ETUDE HOUSE jenama kosmetik Korea yang tidak asing lagi di Malaysia, bakal melancarkan koleksi terbaru kolaborasi bersama Disney Daisy Duck pada 27 September ini. Tak sabarnya!  Semua koleksi tampil dengan rekaan ekslusif Daisy Duck dimana dapat mengimbau kembali momen indah zaman kanak-kanak. Rona warna[…]

hnm-ohfesyen-2

Koleksi H&M Conscious Exclusive AW19 Kini Kembali Dengan Nostalgia 60an Sempena Ulangtahun Ke-10

OOTD, Out & About

Kembalikan nostalgia 1960an H&M Conscious Exclusive kini kembali dengan koleksi terbaru sempena ulangtahun mereka yang ke-10 dengan mesej yang jelas; siap sedia untuk bergaya. Mengimbau kembali pesta penuh glamor pada zaman dahulu kala, koleksi ini menggabungkan perincian mewah dan versatil untuk mengetengahkan semula fesyen lama yang tak lapuk ditelan zaman .[…]

echanted-essentials-fresh-ohfesyen-1

17 Koleksi Hadiah Menarik Dari Fresh Untuk Yang Tersayang, Atau Mungkin Diri Sendiri?

Kecantikan

Buntu fikir hadiah apa yang perlu dibeli untuk ibu, BFF atau mungkin insan tersayang. Ohfesyen ada banyak pilihan di sini! Paling penting, packaging comel! Cipta kenangan bersama yang tersayang dengan koleksi hadiah dari fresh, yang bakal dilancarkan pada pertengahan oktober ini. Pelbagai rangkaian kecantikan untuk dipilih seperti set rawatan bibir,[…]

The Big Fall Collection — Koleksi Terbaru Dari Monki Ini Serba Minimalis Dan Bergaya!

OOTD, Out & About

  Musim ini, Monki memperkenalkan pakaian utama yang direka untuk melapis, dengan memberikan tumpuan kepada gaya minimalis dan siluet yang dimaksimumkan, di mana ia kelihatan menarik dari setiap sudut – walaupun kamu jatuh.     Monki bekerjasama dengan jurugambar Sarah Blais dan model Lily McMenamy, merakam setiap perjalanan, jatuh dan[…]

8 JENIS KASUT WANITA TREND TERKINI 2019

OOTD

Choose your favorite shoes! Mesti ada di antara kamu yang ‘gilakan’ kasut bukan? Sampaikan ada almari khas untuk kasut sahaja, dah macam almari baju! Bagi pencinta kasut, kamu pasti tidak mahu terlepas koleksi trend 2019!   1/8 Sandal Barely-there Jika kamu seorang yang simple, kasut ini sesuai untuk kamu. Kasut[…]

Load More