Bermula Dari Bekerja di Kilang, Jejaka Tampan Ini Kini Berjaya Meluaskan Empayarnya Ke Serata Dunia

Out & About

“Tudung labuh tidak semestinya untuk golongan wanita berumur. Wanita muda juga boleh menggayakan tudung labuh asalkan tudung tersebut cantik.” – Jimmy. Kilang Jahitan Menjadi Titik Mula Siapa sangka jejaka muda berusia 25 tahun ni berjaya menghasilkan jenama tudungnya sendiri, JimmyScarves. Idea tercetus ketika Jimmy atau Muhammad Azim Bin Mat Noor[…]

Dulu Part Time Cleaner, Kini Berjaya Mewujudkan Jenama Sendiri Dengan Jualan Cecah 96K! Ikuti Kisah 2 Gadis Ini.

Out & About

PERNAH DIUSIR KELUAR DARI RUMAH SEWA Walaupun pernah ditimpa musibah ketika menceburi bidang forex dan pelaburan, namun sikap tidak berputus asa dua gadis ini, mereka bangkit dari kekalahan. Keinginan dan semangat yang besar untuk menjadi ahli perniagaan yang berjaya membuatkan mereka terus melangkah ke hadapan. Meskipun tiada ilmu dalam bidang[…]

14 Trik Untuk Buat Penampilan Kamu Kelihatan 10kg Lebih Langsing!

Kecantikan, OOTD

 Berhenti bermimpi untuk kurus dalam masa seminggu hanya untuk first date bersama pasangan. Gigih berdiet sehingga skip makan pagi, tengahari dan malam demi ingin tampil cantik depan si dia. Trust me, it doesnt work! Diet melampau hanya akan buat you girls jatuh sakit. First date di hospital mungkin? Kamu hanya[…]

TRENDING: Solekan Jeragat Palsu Menjadi Ikutan Penggemar Mekap Di Serata Dunia

Makeup

Jeragat merupakan mimpi ngeri bagi wanita di negara Barat. Kalau dulu mereka sedaya upaya ingin menutupi jeragat dengan memakai solekan tetapi kini mereka lebih memilih untuk menghargai kecantikan semula jadi mereka dimana tidak semua wanita memilikinya. Malah ada yang menjual jeragat palsu secara online!  Bagi mereka, wanita yang punya jeragat[…]

Top 10 Tempat Photoshoot Perkahwinan Pilihan Jurufoto – Seperti Tak Percaya Berada Di Malaysia!

Wedding

Gambar perkahwinan boleh dikatakan perkara yang penting bagi pasangan raja sehari kerana ia menjadi item yang boleh disimpan sepanjang hayat kerana ia merakamkan momen-momen indah ketika bergelar raja sehari. Sudah menjadi kebiasaan bagi pasangan raja sehari untuk mengadakan pre-wedding photography atau post-wedding photography bagi merakamkan momen-momen bergelar pasangan suami isteri.   Mungkin[…]

Penonton Terjebak Dengan Jangan Benci Cintaku. Salah Satu Sebab Pakaian Zahirah Macwilson Tak Seksi!

Artis, OOTD, Out & About

Fenomena drama jam 7, Jangan Benci Cintaku mendapat respon yang positif dari penonton. Antara watak penting yang mengganggu emosi penonton dibintangi oleh Saharul Ridzwan, Niena Baharun & Azizah Mahzan. Watak utama yang menyentuh hati pula dipegang Zahirah Macwilson mendapat pujian walaupun tiada adegan romantik yang melampau. Drama ini juga sekali gus[…]

10 Item Yang Perlu Ada Bagi Make Up Beginner. Item #3 Dan #10 Paling Digemari!

Makeup

Wanita dan barang mekap tidak dapat dipisahkan. Setiap wanita mesti mempunyai barang mekap sekurang-kurangnya compact powder dan lipstick bukan? Sudah menjadi lumrah wanita ingin kelihatan cantik. Remaja perempuan seawal usia 12 tahun juga sudah mula menjinakkan diri dengan barang mekap pada zaman sekarang ni.   Bagi yang baru nak mula menggunakan[…]

FESYEN.INSTA – OOTD TRENDY PALING WIN

Artis, OOTD, Out & About

Program fesyen dan beli-belah online untuk hijabista moden setiap Selasa di hurr.tv Inginkan panduan gaya yang trendy namun dalam masa sama turut menampilkan kesopanan si pemakai? Laman online gaya hidup dan platform strim video Malaysia, hurr.tv memperkenalkan sebuah program fesyen dan beli-belah online, Fesyen.Insta, khusus untuk hijabista yang menginginkan gaya Muslimah yang modest tetapi[…]

4 Perbezaan Vaseline Lip Therapy Yang Asli & Palsu!

Kecantikan, Out & About

Lambakan produk kosmetik yang palsu kini semakin menjadi-jadi. Semakin lama semakin banyak dan semakin susah untuk membezakan yang asli dan palsu. Siapa je yang tak suka dengan barang yang lebih murah? Lebih-lebih lagi perempuan. Asalkan murah, terus grab! Tanpa periksa keasliannya. Kadang-kadang, ada juga produk yang kita tidak sangka ada[…]

Betulkah Syampu Untuk Kulit Kepala Dan Perapi Untuk Rambut ? Lihat Tips Yang Diberikan Oleh Seorang Pekerja Salon Ini!

Kecantikan

Rambut adalah mahkota bagi wanita tidak kira bertudung atau tidak dan tidak dinafikan setiap wanita akan mengalami masalah rambut seperti rambut gugur, kelemumur, hujung bercabang dan macam-macam lagi masalah. Banyak juga produk di pasaran yang dikhususkan untuk mengatasi masalah rambut. Namun, sejauh mana keberkesanan produk-produk tersebut jika kita tidak mengamalkan[…]

10 Lokasi Majlis Perkahwinan Trend Masa Kini. Sesuai Untuk Tema ‘Garden Wedding’!

Wedding

Seperti sudah menjadi trend, bakal pasangan raja sehari memilih untuk mengadakan majlis perkahwinan mereka di villa atau banglo berbanding dewan atau hotel. Villa atau banglo menjadi pilihan kerana banyak kemudahan yang disediakan terutamanya penginapan untuk bakal pengantin dan keluarga yang jauh lebih menjimatkan berbanding hotel selain pakej perkahwinan yang lengkap yang[…]

Pelembap Muka & Badan Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”! Kulit Jadi Glowing, Jerawat Pun Hilang!

Kecantikan, Out & About

Macam Mana Nak Cari Pelembap Yang Bagus? Produk pelembap yang bagus dan berkesan adalah pelembap yang mengandungi bahan-bahan penting iaitu Humectants, Occlusive, Emollient. Humectants berfungsi menarik air atau kelembapan ke dalam sel-sel kulit, membuatkan kulit menjadi lebih licin. Contoh: glycerin, sorbitol, sodium hyaluronate, urea, propylene glycol, alpha hydroxy acids Occlusive pula[…]

“Pakai tudung macam kopiah pun lawa memanjang Wawa Zainal ni”. 6 Selebriti Dengan Gaya Hijab Kegemaran! Cantik Teramat!

Artis, Tutorial Hijab

Lumrah seorang selebriti tak pernah lari dari gosip dan kecaman terutamanya. Sejak kebelakangan ini, lebih-lebih lagi pada zaman sosial media, ramai selebriti dikecam teruk kerana gaya tudung yang dipakai. Bagi sis, bila seseorang itu memilih untuk berhijrah memakai tudung, itu merupakan satu langkah baik dimana ianya membawa kepada kebaikan. Kenapa[…]

Load More