10 Foundation Ini Mampu Menutupi Jerawat Dengan Sempurna! Dari Jenama Drugstore Hingga Mewah

10 Foundation Ini Mampu Menutupi Jerawat Dengan Sempurna! Dari Jenama Drugstore Hingga Mewah

Makeup

 Betul, Utamakan Skincare Berbanding Produk Mekap. Tapi Penjagaan Muka Yang Betul & Hasil Yang Berkesan Memakan Masa Yang Lama. Kita Sebagai Perempuan Mestilah Nak Sentiasa Tampil Cantik Je. Jadi, Dengan Mekap Saja Yang Boleh Transform Mereka Jadi Cantik & Berkeyakinan. 

Malangnya, Tak Semua Foundation Mampu Menutupi Jerawat & Segala Cela-Cela Dengan Berkesan. Lebih Memburukkan Lagi Ada La.. Bayangkan Saja Dengan Muka Penuh Jerawat & Parut Bila Mekap Tepek Sana Sini, Confirm Bercapuk! Ohfesyen cadangkan 10 senarai foundation yang kamu boleh cuba untuk hasil mekap yang vogue de vazzz!

800

Foto — Jasmine Hand

#1 Chanel Perfection Lumiere Velvet

1 800

A full coverage foundation ever! Berasaskan formula matte ringan yang berasaskan air (water based) dengan SPF 15. Bukan sahaja teksturnya yang sempurna, malah ianya juga sangat wangi! Sangat sesuai untuk mereka yang nak tampil flawless. Goncang botol sebelum pakai untuk hasil yang sempurna. 

 

#2 Estee Lauder Double Wear

3 800

Selain Chanel, this foundation is too, spectacular! Jika kamu mahukan foundation maximum coverage all day long, matte, tekstur muka seperti patung, this is it! Percayalah, kamu akan jatuh cinta! Maximum coverage foundation sesuai untuk mereka yang punya jerawat dan parut yang banyak, gunakan beauty blender untuk hasil yang flawless.

 

#3 YSL All Hours Foundation

2 800

 

24 jam full coverage foundation ini sesuai untuk jenis kulit kombinasi dan kurang berkesan untuk kulit kering kerana ianya akan memberi hasil yang matte.

 

#4 Tarte 12 Hour Amazonian Clay foundation

12 800

Diformulasikan tanpa paraben, sulfates, phthalates dan sesuai untuk kulit yang berminyak dan berjerawat. Mampu bertahan sehingga 12 jam. Datang dalam 25 pilihan shades.

 

#5 Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

5 800

Memberikan hasil medium coverage TAPI dapat menutup cela-cela di muka. Walaupun medium coverage, tapi ia akan memberikan hasil yang flawless! Lebih cantik dipakai menggunakan beauty blender.

 

#6 Loreal Infallible 24HR Matte Foundation

9 800

Sesuai untuk yang suka selfie kerana ianya akan memberikan hasil yang cantik terutamanya dalam lensa kamera! Senang diblend. Make sure prime your face before you apply it!

 

#7 Kat Von D Lock-It Foundation

10 800

 

Membuatkan kulit kurang berminyak, full coverage dimana dapat menutup segala cela di muka lebih dari 10 jam. It doesnt cakey at all! Trust me, it will be your ultimate favourite.

 

#8 NARS All-Day Luminous Weightless Foundation

13 800

Foundation high-end ini akan membuat kamu selfie sepanjang hari! Hasil yang flawless, glowing, smooth finish & mudah dipakai. Terdapat 20 shades yang berbeza.

 

#9 MAYBELLINE Fit Me Matte + Poreless Foundation

11 800

Sesuai untuk kulit kombinasi, medium coverage, mudah diblend, tekstur yang ringan, tidak ‘cakey‘ & sheer! Gunakan teknik ‘dabbing’ kerana teksturnya yang agak cair.

#10  Mac Studio Fix Fluid Foundation

6 800

 

Foundation ini mampu bertahan selama 12jam tanpa meninggalkan minyak berlebihan di muka. Memberikan efek smooth finishing look pasti membuat kamu tak henti untuk bergambar! Tambahan dengan formula SPF15 dapat melindungi kulit muka dari sinaran matahari.

Uh-oh! : Tips untuk korang yang nak tutup segala kekurangan di muka, cari foundation yang memberikan hasil full coverage.