5 Jenis Face Mist Daripada Bahan Semulajadi Untuk Semua Jenis Kulit

5 Jenis Face Mist Daripada Bahan Semulajadi Untuk Semua Jenis Kulit

Kecantikan

 Facial Spray, atau face mist adalah produk kecantikan yang perlu ada dalam beg tangan kamu setiap masa untuk memastikan kelembapan dan kesegaran kulit wajah. Penggunaan yang kerap akan menyebabkan face mist kamu cepat kehabisan! Dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang mudah ini, kamu boleh membuat 4 jenis face mist yang berbeza dan yang sesuai dengan jenis kulit wajah kamu.

 

Kesegaran Wajah : Rosewater Mist 

The most famous face mist! Campuran air suling, 12 kuntum bunga mawar hidup, dan gel lidah buaya tidak hanya menghasilkan facial mist yang harum penuh aroma, sifat anti inflamasi pada air mawar ini juga elok untuk meredakan muka yang kemerahan. Facial mist yang diperbuat daripada bunga mawar ini juga boleh memberi kesegaran kepada kulit wajah dan mencegah pori-pori tersumbat oleh minyak dan kotoran yang kamu kaut pada siang hari. Selain itu, kamu juga boleh menggunakan rosewater mist ini sebagai makeup setting spray !

BELI PRODUK

 

 

 

Kulit Berjerawat & Kulit Kering : Green Tea & Peppermint Mist

Dua facial mist ini sangatlah sesuai untuk mereka yang punya kulit berjerawat. Campuran teh hijau yang penuh dengan anti oksidan, tea tree oil yang mengandungi anti bakteria dan lemon oil yang bertindak sebagai astringen boleh mengurangkan jerawat dan memberi khasiat kepada kulit yang rosak. Manakala peppermint oil adalah untuk memberi kesegaran dan campuran almond oil dan Vitamin E berfungsi melembutkan kulit.

BELI PRODUK

Kulit Sensitif : Aloe Vera Mist

Aloe vera terkenal dengan pelembap wajah semulajadi. Fungsinya lebih kurang dengan rosewater mist tetapi lebih bersusaian untuk mereka yang memiliki kulit sensitif. Contohnya, kulit muka yang kemerahan dan kering.

BELI PRODUK

Wajah Yang Tidak Bermaya : Cucumber & Lime Mist

Timun dan limau nipis adalah 2 bahan yang mudah dicari. Campurkan air rendaman timun dan limau nipis bersama Vitamin E dan voila! Dengan hanya satu semburan boleh memberi kesegaran segera dan meningkatkan penghidratan sel-sel kulit.

BELI PRODUK

 

Sumber : Fashionista.com