1) INDONESIA

 

Wanita Indonesia sentiasa membuat trend hijab baru untuk sentiasa diikuti. Mereka sebahagian besarnya sangat trendy dan bergaya dalam fesyen hijab.

 
2) LABENON


Gaya hijab  dari Lebanon adalah gaya mudah dan praktikal untuk dipakai setiap hari.Gemar dengan cetakan pada selendang, wanita Labenon juga sentiasa dengan aksesori tassel tergantung pada hijab.

 
3) MALAYSIA

 

Gaya hijab malaysia adalah sama dengan gaya hijab Indonesia. Mereka menggemari gaya flowy dan mempunyai banyak lipatan dalam gaya hijab.

 
4)PAKISTAN

 

Gaya hijab Pakistan adalah semata-mata cantik. Lihatlah betapa cantiknya mereka dalam ‘Dupatta’ yang menutupi kepalanya.

 
5) ARAB SAUDI

Arab Saudi  terkenal dengan  gaya abaya yang longgar. Ini kerana abaya terbaik di dunia hanya terdapat di Arab Saudi. Ramai wanita memakai abaya sebagai pakaian harian mereka.
 
6) SOMALIA

 

Somalia lebih di kenali dengan turban yang cantik dan pelbagai gaya.Kelebihan memakai turban ini adalah  kerana anda boleh memakai banyak aksesori, seperti anting-anting,rantai dan sebagainya.

 
7) SYIRIA

 

Stail hijab Syiria adalah mudah, cantik dan kemas.

 
8) TURKI

 

Gaya Turki sering kali kita ketahui, mereka mempunyai gaya yang unik dan menonjol dari yang lain.Kebiasaan mereka memilih hijab segi empat yang bercetak.

 
9) PALESTIN

 

Gaya hijab Palestin, mereka dikenali dengan ‘Keffiyeh’, yang  digunakan sebagai gaya tudung.

 
10) INDIA

 

Gaya hijab India adalah serupa dengan gaya hijab Pakistan.Lebih gemar dengan hijab yang berwarna dengan rona terang dan dihiasi sulaman.