Kecantikan

14 Trik Untuk Buat Penampilan Kamu Kelihatan 10kg Lebih Langsing!

Kecantikan, OOTD

 Berhenti bermimpi untuk kurus dalam masa seminggu hanya untuk first date bersama pasangan. Gigih berdiet sehingga skip makan pagi, tengahari dan malam demi ingin tampil cantik depan si dia. Trust me, it doesnt work! Diet melampau hanya akan buat you girls jatuh sakit. First date di hospital mungkin? Kamu hanya[…]

4 Perbezaan Vaseline Lip Therapy Yang Asli & Palsu!

Kecantikan, Out & About

Lambakan produk kosmetik yang palsu kini semakin menjadi-jadi. Semakin lama semakin banyak dan semakin susah untuk membezakan yang asli dan palsu. Siapa je yang tak suka dengan barang yang lebih murah? Lebih-lebih lagi perempuan. Asalkan murah, terus grab! Tanpa periksa keasliannya. Kadang-kadang, ada juga produk yang kita tidak sangka ada[…]

Betulkah Syampu Untuk Kulit Kepala Dan Perapi Untuk Rambut ? Lihat Tips Yang Diberikan Oleh Seorang Pekerja Salon Ini!

Kecantikan

Rambut adalah mahkota bagi wanita tidak kira bertudung atau tidak dan tidak dinafikan setiap wanita akan mengalami masalah rambut seperti rambut gugur, kelemumur, hujung bercabang dan macam-macam lagi masalah. Banyak juga produk di pasaran yang dikhususkan untuk mengatasi masalah rambut. Namun, sejauh mana keberkesanan produk-produk tersebut jika kita tidak mengamalkan[…]

Pelembap Muka & Badan Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”! Kulit Jadi Glowing, Jerawat Pun Hilang!

Kecantikan, Out & About

Macam Mana Nak Cari Pelembap Yang Bagus? Produk pelembap yang bagus dan berkesan adalah pelembap yang mengandungi bahan-bahan penting iaitu Humectants, Occlusive, Emollient. Humectants berfungsi menarik air atau kelembapan ke dalam sel-sel kulit, membuatkan kulit menjadi lebih licin. Contoh: glycerin, sorbitol, sodium hyaluronate, urea, propylene glycol, alpha hydroxy acids Occlusive pula[…]

Turutan Terbaik Rutin Penjagaan Muka. Pakai Pelembap Atau Serum Dahulu?

Kecantikan

 Pernah atau tidak kamu terfikir mengapa kulit wajah tiada perubahan walaupun pakai produk kecantikan yang lengkap dan kerap bertukar produk?  Ini jawapannya!  Tahukah kamu menggunakan produk kecantikan sebenarnya perlu mengikut turutan yang betul? Ini adalah untuk memastikan kulit kamu mendapat manfaat sepenuhnya dari setiap produk. Contoh, antara krim & serum,[…]

TOP 6 Syampu Dari Farmasi Ini Mampu Atasi Semua Masalah Rambut!

Kecantikan, Out & About

Setiap orang punya rutin penjagaan rambut yang berlainan berdasarkan masalah atau keadaan rambut seseorang. Mungkin ada yang mengalami masalah kelemumur yang kronik, mungkin juga yang bermasalah rambut terlalu kering, tidak terurus dan sebagainya. OHFESYEN senaraikan “HIGHLY RECOMMENDED” syampu dari drugstore berdekatan yang korang boleh cuba! Admin pernah cuba syampu #1[…]

6 Skrub Muka Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”!

Kecantikan

Wajah akan menjadi menggerutu dan kasar jika tidak melakukan skrub 1 atau 2 kali seminggu. Pilih skrub yang betul dan sesuai dengan kulit. Tak semua orang sesuai dengan skrub yang sama. Jadi OHFESYEN senaraikan jenama skrub yang HIGHLY RECOMMENDED ini yang korang boleh dapatkan di mana-mana drugstore berdekatan. SKINFOOD Black[…]

Hanya Guna Produk Drugstore Rawat Muka Penuh Jerawat. Gadis Twitter Kongsi Kisah Derita & Rahsia Cantik & Kurus!

Kecantikan

Siapa je yang tak pernah mengalami masalah jerawat? Mungkin ada, tetapi rasanya ramai yang pernah menderita masalah kulit berjerawat terutamanya golongan perempuan. Pantang bila orang cadangkan produk itu ini, diri sendiri pun mudah terpengaruh untuk mencuba. Menyesal kemudian hari.  Tergamam ke tu? *senyum sinis* Baru-baru ini (14March), seorang gadis twitter berkongsi tentang derita[…]

7 Tips Mudah Penjagaan Kulit Untuk Wanita Asia

Kecantikan

Ia boleh menjadi agak mencabar untuk menjaga kulit jika anda tinggal di negara beriklim tropika seperti Malaysia. Jadi ketika musim hujan, kulit kita cenderung untuk mengalami pengeluaran minyak yang berlebihan disebabkan kelembapan semulajadi dari udara. Apabila musim panas, kita cenderung untuk mengalami masalah kulit kering. Ohfesyen kongsikan tips penjagaan kulit[…]

Hidung Bersih Licin Daripada Blackhead Lepas Guna 2 Benda ini Dalam Masa 20 Saat!

Kecantikan, Out & About

Hampir semua orang punya masalah kulit paling ketara iaitu blackhead, whitehead dan sebaceous filaments. Ramai yang mungkin tersalah anggap bahawa blackhead dan sebaceous filaments adalah sama. Blackhead sebenarnya benjolan kecil yang muncul pada kulit anda kerana folikel rambut tersumbat. Benjolan ini dipanggil blackheads kerana permukaan kelihatan gelap atau hitam. Blackheads adalah jenis[…]

Miliki Siku & Lutut Yang Cerah Dengan Bahan Semulajadi

Kecantikan

Bila kulit dah cerah sekata, tiba-tiba siku & lutut pulak hitam. Argh! stressnya..Nah, sebenarnya ini sebabnya & cara nak cerahkan dengan hanya menggunakan bahan semulajadi!  Bahagian siku & lutut selalunya lebih gelap daripada bahagian tubuh badan yang lain. Ini kerana kulit pada bahagian tersebut adalah lebih tebal dan lebih banyak[…]

5 Jenis Face Mist Daripada Bahan Semulajadi Untuk Semua Jenis Kulit

Kecantikan

 Facial Spray, atau face mist adalah produk kecantikan yang perlu ada dalam beg tangan kamu setiap masa untuk memastikan kelembapan dan kesegaran kulit wajah. Penggunaan yang kerap akan menyebabkan face mist kamu cepat kehabisan! Dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang mudah ini, kamu boleh membuat 4 jenis face mist yang berbeza dan[…]

Rupanya 3 Benda Yang Kita Sering Buat Ini Boleh Merosakkan Bibir! Ikuti Tips Mudah Atasi Bibir Merekah

Kecantikan

Gemar berkongsi tentang kecantikan di laman Twitter, seorang pengguna twitter sering meraih banyak Retweet tentang topik kecantikan yang dia kongsikan. Baru-baru ini @MaisarahMahmud berkongsi tips asas bagaimana untuk mengelakkan dari bibir merekah dan cara untuk mengatasinya. Dipetik dari laman Twitternya, Ohfesyen kongsikan rahsia bibir cantik tanpa merekah! – 3 Perkara[…]

13 Kesilapan Kecantikan Yang Biasa Kamu Mungkin Lakukan. #3 dan #10 Ramai Yang Buat!

Kecantikan

Dalam Tidak Sedar, Kamu Sebenarnya Melakukan Kesilapan Yang Sama! Jadi Ohfesyen senaraikan 15 kesilapan kecantikan yang paling biasa dilakukan.  #1  Terlupa untuk memakai krim pelindung matahari di bawah mata  Memakai krim pelindung terlalu dekat dengan mata boleh menyakitkan, terutamanya apabila peluh menyebabkan pelindung matahari meleleh. Kulit di sekeliling mata sebenarnya adalah nipis. Menurut salah seorang ahli[…]

Load More