Kecantikan

Produk Penjagaan Rambut Tidak Membantu Memulihkan Rambut Rosak ? Cuba Bahan-Bahan Ini Dan Kamu Mungkin Menyukai Hasilnya!

Kecantikan

Rambut gugur, hujung bercabang, rambut kering dan kelemumur bukanlah masalah rambut yang baru bagi sesetengah orang. Dengan pelbagai kemunculan produk yang ada di pasaran pasti tidak menjadi masalah untuk merawat rambut kita. Namun begitu tidak semua produk rambut yang ada di pasaran sesuai untuk rambut kita dan tidak semua produk[…]

“Patut lah kn kena tinggal hitam dgn gemoknya” — Dulu Berat Gadis Ini 120kg, Kini 65kg!

Kecantikan

Perempuan sememangnya sensitif. Walau luarannya kasar, hatinya lembut. Begitu juga dengan gadis ini, pernah ditinggal kekasih gara-gara dirinya yang gemuk. Awalnya dia bangkit kerana perasaan tercabar namun akhirnya menyedari ia adalah untuk kesihatan dirinya. Banyak jenis diet yang boleh diamalkan mengikut kesesuaian dan kemampuan diri. Ada yang mengamalkan diet atkins,[…]

Rahsia Mendapatkan Rambut Yang Sihat Dan Cantik Seperti Selebriti Korea

Kecantikan

Kita semua tahu bahawa K-Beauty adalah satu trend yang sangat popular di seluruh dunia. Ramai yang mengamalkan 10 langkah rutin penjagaan kulit bagi mendapatkan kulit muka yang halus, putih, berseri dan kulit kaca bak gadis Korea. Produk-produk kecantikan “Made In Korea” juga antara produk yang sangat popular kerana kualiti dan[…]

Meninggalkan Rutin Pembersihan Wajah Pada Waktu Pagi. Lihat Apa Yang Akan Terjadi Pada Kulit Muka Anda.

Kecantikan

Terdapat fakta mengatakan bahawa kita tidak perlu untuk melakukan rutin mencuci muka dengan pencuci muka setiap pagi. Benarkah? Bukankah kita seharusnya mencuci muka dengan pencuci muka untuk menanggalkan segala kekotoran dan minyak berlebihan yang terdapat pada kulit. Ternyata, ianya amat bagus jika kita merehatkan kulit muka kita daripada rutin pembersihan[…]

Makan 5 Kali Setiap Hari, Gadis Ini Kongsikan Tips Hilang 7Kg Selama 23 Hari! Nasi Makanan Utama!

Kecantikan

Orang kata kalau nak cepat kurus, jangan makan nasi. Lain pula dengan seorang gadis di twitter @cenyyyy. Dia berjaya menurunkan berat badannya sehingga 7kg selama 23 hari selepas diet yang konsisten! Rahsia penurunan berat gadis ini sebenarnya terletak pada rutin makanan. Dia hanya mengawal pemakanan diiringi dengan senaman ringan. Bukan seperti[…]

14 Trik Untuk Buat Penampilan Kamu Kelihatan 10kg Lebih Langsing!

Kecantikan, OOTD

 Berhenti bermimpi untuk kurus dalam masa seminggu hanya untuk first date bersama pasangan. Gigih berdiet sehingga skip makan pagi, tengahari dan malam demi ingin tampil cantik depan si dia. Trust me, it doesnt work! Diet melampau hanya akan buat you girls jatuh sakit. First date di hospital mungkin? Kamu hanya[…]

4 Perbezaan Vaseline Lip Therapy Yang Asli & Palsu!

Kecantikan, Out & About

Lambakan produk kosmetik yang palsu kini semakin menjadi-jadi. Semakin lama semakin banyak dan semakin susah untuk membezakan yang asli dan palsu. Siapa je yang tak suka dengan barang yang lebih murah? Lebih-lebih lagi perempuan. Asalkan murah, terus grab! Tanpa periksa keasliannya. Kadang-kadang, ada juga produk yang kita tidak sangka ada[…]

Betulkah Syampu Untuk Kulit Kepala Dan Perapi Untuk Rambut ? Lihat Tips Yang Diberikan Oleh Seorang Pekerja Salon Ini!

Kecantikan

Rambut adalah mahkota bagi wanita tidak kira bertudung atau tidak dan tidak dinafikan setiap wanita akan mengalami masalah rambut seperti rambut gugur, kelemumur, hujung bercabang dan macam-macam lagi masalah. Banyak juga produk di pasaran yang dikhususkan untuk mengatasi masalah rambut. Namun, sejauh mana keberkesanan produk-produk tersebut jika kita tidak mengamalkan[…]

Pelembap Muka & Badan Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”! Kulit Jadi Glowing, Jerawat Pun Hilang!

Kecantikan, Out & About

Macam Mana Nak Cari Pelembap Yang Bagus? Produk pelembap yang bagus dan berkesan adalah pelembap yang mengandungi bahan-bahan penting iaitu Humectants, Occlusive, Emollient. Humectants berfungsi menarik air atau kelembapan ke dalam sel-sel kulit, membuatkan kulit menjadi lebih licin. Contoh: glycerin, sorbitol, sodium hyaluronate, urea, propylene glycol, alpha hydroxy acids Occlusive pula[…]

Turutan Terbaik Rutin Penjagaan Muka. Pakai Pelembap Atau Serum Dahulu?

Kecantikan

 Pernah atau tidak kamu terfikir mengapa kulit wajah tiada perubahan walaupun pakai produk kecantikan yang lengkap dan kerap bertukar produk?  Ini jawapannya!  Tahukah kamu menggunakan produk kecantikan sebenarnya perlu mengikut turutan yang betul? Ini adalah untuk memastikan kulit kamu mendapat manfaat sepenuhnya dari setiap produk. Contoh, antara krim & serum,[…]

TOP 6 Syampu Dari Farmasi Ini Mampu Atasi Semua Masalah Rambut!

Kecantikan, Out & About

Setiap orang punya rutin penjagaan rambut yang berlainan berdasarkan masalah atau keadaan rambut seseorang. Mungkin ada yang mengalami masalah kelemumur yang kronik, mungkin juga yang bermasalah rambut terlalu kering, tidak terurus dan sebagainya. OHFESYEN senaraikan “HIGHLY RECOMMENDED” syampu dari drugstore berdekatan yang korang boleh cuba! Admin pernah cuba syampu #1[…]

6 Skrub Muka Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”!

Kecantikan

Wajah akan menjadi menggerutu dan kasar jika tidak melakukan skrub 1 atau 2 kali seminggu. Pilih skrub yang betul dan sesuai dengan kulit. Tak semua orang sesuai dengan skrub yang sama. Jadi OHFESYEN senaraikan jenama skrub yang HIGHLY RECOMMENDED ini yang korang boleh dapatkan di mana-mana drugstore berdekatan. SKINFOOD Black[…]

Hanya Guna Produk Drugstore Rawat Muka Penuh Jerawat. Gadis Twitter Kongsi Kisah Derita & Rahsia Cantik & Kurus!

Kecantikan

Siapa je yang tak pernah mengalami masalah jerawat? Mungkin ada, tetapi rasanya ramai yang pernah menderita masalah kulit berjerawat terutamanya golongan perempuan. Pantang bila orang cadangkan produk itu ini, diri sendiri pun mudah terpengaruh untuk mencuba. Menyesal kemudian hari.  Tergamam ke tu? *senyum sinis* Baru-baru ini (14March), seorang gadis twitter berkongsi tentang derita[…]

7 Tips Mudah Penjagaan Kulit Untuk Wanita Asia

Kecantikan

Ia boleh menjadi agak mencabar untuk menjaga kulit jika anda tinggal di negara beriklim tropika seperti Malaysia. Jadi ketika musim hujan, kulit kita cenderung untuk mengalami pengeluaran minyak yang berlebihan disebabkan kelembapan semulajadi dari udara. Apabila musim panas, kita cenderung untuk mengalami masalah kulit kering. Ohfesyen kongsikan tips penjagaan kulit[…]

Load More