Makeup

Trik Bibir Mungil Semulajadi Dalam Masa 3 Minit Tanpa Suntikan!

Makeup

Lipstik Terdiri Daripada Pelbagai Jenis Yang Berlainan Fungsi. Namun, Lipstik Jenis Matte Kini Menjadi Trend Hangat Kerana Fungsinya Yang Kekal Lama. Ketahui 7 Jenis Lipstik Ini & Cara Untuk Mendapatkan Bibir Mungil Secara Semulajadi Dalam Masa 3 Minit! – Trik 1 #1  Lip Liner Lip liner ini bentuknya seperti sebatang[…]

Top 5 Mekap Artis Pilihan Ohfesyen Minggu Ini!

Makeup

 Bakal Ratu Sehari Selalunya Runsing Nak Cari MUA. Lebih-Lebih Lagi Bila Hari Bahagia Nak Tiba. Nah, Ohfesyen Buat Shortlist Untuk Bakal Pengantin Mudah Cari MUA Power! #1  Nuex Rosli   #2  Syedewa   #3  Erinleola Makeup Artist   #4  Ynasakinah #5  Syed Faizal Syed Noh  

Rahsia Mekap Tahan Sehingga 10 Jam Walaupun Aktif!

Makeup

Banyak jenama pembayang mata yang berkualiti tinggi, mampu bertahan sehingga lebih 8 jam, tetapi kebanyakan jenama tersebut adalah jenama antarabangsa dimana memerlukan kos yang tinggi. Jadi macam mana nak kekalkan pembayang mata sehingga 10 jam walaupun seharian aktif? Ferrarossa adalah jawapannya! Ferrarossa merupakan makeup artis professional yang dilahirkan di Malaysia.[…]

Teknik Highlight & Contour Mudah. Orang Tak Pernah Mekap Pun Boleh Buat!

Makeup

Tak semua perempuan boleh mekap dengan sempurna. Mungkin ada sesetengah perempuan yang pandai memakai blusher, ukir kening tapi tak pandai membuat contour & highlight! Salah satu teknik contour & highlight paling senang yang pernah admin tengok ni adalah dari influencer Aqira Azlah. Teknik yang Aqira buat ni senang untuk difahami dan[…]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

8 LIPSTIK JENAMA LOKAL INI SETARAF ANTARABANGSA. SANGAT RECOMMENDED!

Makeup

Perempuan ada satu hobi dimana mereka gemar kumpul lipstik! Jenama berlainan tetapi warna sama atau lebih kurang. Dalam handbag pun mesti akan ada 2 3 jenis lipstik. Betul tak kaum wanita sekalian?  Local brand sekarang dah macam satu trend. Semakin ramai anak Malaysia yang berani mengeluarkan produk kecantikan termasuk selebriti.[…]

Trik Mekap “Natural Glow” Untuk Kulit Medium Cerah Yang Tengah Breakout

Makeup

Impian semua wanita untuk memiliki kulit flawless licin macam kertas A4. Susah nak nampak cantik bila jerawat ber’mesyuarat’ dekat muka. Benci kan? Pakai mekap pun kena tebal-tebal semata untuk menutup semua cela tu. Bila terlalu tebal, pasti akan jadi cakey. Nah, mekap tutorial trik macam mana nak dapatkan kulit  flawless natural[…]

BIAR BETUL?! Elfira Loy Shopping Mekap Cecah RM10K

Artis, Makeup

Sebut saja nama Elfira Loy, pasti buat semua rasa cemburu sekali gus kagum dengan wanita genit ini. Walaupun baru berusia 23 tahun, tetapi sudah cukup berjaya. Memiliki pelbagai aset diusia muda adalah suatu benda yang patut dikagumi dan dicontohi golongan muda. Agak-agak berapa income beliau sebulan? *sediakan 10 calculator*. Elfira Loy yang[…]

Nisha Ezzati Tunjuk Teknik Mekap Yang Betul. Jangan Terus Mekap Tanpa..

Kecantikan, Makeup

Penjagaan kulit perlu dititikberatkan dan mestilah peka terhadap produk kulit yang mereka guna. Wanita yang sering bersolek setiap hari juga tidak boleh sesekali skip rutin penjagaan muka. Sebelum menyentuh kulit muka dengan apa-apa mekap, pastikan kamu memakai produk kulit untuk melindungi kulit daripada sebarang iritasi dalam jangka masa yang panjang.[…]

Dua Lipstik Inovasi Terbaru Ini Mampu Menarik Perhatian Ramai

Makeup

Siapa kata lipstik ikonik tidak boleh diubah? Tidak dinafikan yang mana dua gincu inovasi terkini ini mampu membuat ramai yang terpesona dibuatnya.     Rouge Dior telah dihasilkan pada tahun 1953. Ia sehingga ke hari ini masih berjaya bertapak di hati ramai wanita, menemani wanita, fesyen dan masyarakat, dengan satu[…]

Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Beli Barang Mekap

Makeup

Bising sekali di media sosial sekarang tentang konsep menggunakan barang mekap yang dengan nilai harga yang rendah. Ya, rata-rata ramai yang ingin mengawal ketat bejat lebih lagi dengan kos sara hidup yang semakin meninggi. Tapi kita lupa ada tentang kualiti apabila kita terlalu menjaga duit dan boleh menyebabkan kesan reaksi[…]

12 Rona Lipstik Untuk Bibir Nipis Beri Kelainan & Efek Seksi

Makeup

Oh.My.MAC! Lipstik merupakan antara yang terpenting untuk setiap wanita. Warna bibir memainkan peranan bagi wajah seseorang nampak lebih segar & bermaya. Solekan wajah & bentuk bibir yang berlainan juga memberi efek kepada pemilihan rona lipstik.  Wanita yang memiliki bibir tebal jika mengenakan rona lipstik gelap seperti burgundy & maroon sebenarnya[…]

TRENDING: Gaya Tudung Viral & Mermaid Makeup Look Tutorial

Makeup, Tutorial Hijab

LANGKAH-LANGKAH Pakai inner lace untuk semua gaya GAYA 1 Pakai inner lace. Ikat dekat belakang Pakai tudung seperti tudung bawal. Letak peniti di tengah-tengah kepala Pastikan tudung sebelah kanan lebih pendek dari sebelah kiri Ambil tudung sebelah kiri, twistkan dan lilit Ambil tudung sebelah kanan, ikatkan bersama tudung yang dililit[…]

Perfection! 10 Gambar Bukti CL Adalah Eyeliner Queen

Artis, Kecantikan, Makeup

Setiap kali pakai eyeliner, pasti comot, sebelah tebal, sebelah nipis. Hurmmmm… Tak tahu nak buat apa, dah cuba beli produk yang terbaik tapi masih lagi gagal mendapatkan solekan eyeliner sempurna. Haaa, mungkin helah genius ini boleh membantu anda. Eyeliner atau celak adalah bagaikan satu anugerah untuk mereka yang bermata agak kecil. Penggunaan eyeliner bisa sahaja memberi[…]

Load More