OOTD

8 Inspirasi Gaya Scha Alyahya Paling Fashionable Pilihan Ohfesyen!

Artis, OOTD

Antara selebriti wanita yang masih lagi aktif dalam industri seni tanah air. Gelaran seorang ibu sama sekali tidak menghalang Scha Alyahya untuk kekal bergaya. Ramai yang tidak dapat menafikan mummy kepada Lara Alana ini mempunyai fashion sense tersendiri kerana berani tampil bergaya lain dari yang lain. Adakah kerana susuk tubuh[…]

14 Trik Untuk Buat Penampilan Kamu Kelihatan 10kg Lebih Langsing!

Kecantikan, OOTD

 Berhenti bermimpi untuk kurus dalam masa seminggu hanya untuk first date bersama pasangan. Gigih berdiet sehingga skip makan pagi, tengahari dan malam demi ingin tampil cantik depan si dia. Trust me, it doesnt work! Diet melampau hanya akan buat you girls jatuh sakit. First date di hospital mungkin? Kamu hanya[…]

Penonton Terjebak Dengan Jangan Benci Cintaku. Salah Satu Sebab Pakaian Zahirah Macwilson Tak Seksi!

Artis, OOTD, Out & About

Fenomena drama jam 7, Jangan Benci Cintaku mendapat respon yang positif dari penonton. Antara watak penting yang mengganggu emosi penonton dibintangi oleh Saharul Ridzwan, Niena Baharun & Azizah Mahzan. Watak utama yang menyentuh hati pula dipegang Zahirah Macwilson mendapat pujian walaupun tiada adegan romantik yang melampau. Drama ini juga sekali gus[…]

FESYEN.INSTA – OOTD TRENDY PALING WIN

Artis, OOTD, Out & About

Program fesyen dan beli-belah online untuk hijabista moden setiap Selasa di hurr.tv Inginkan panduan gaya yang trendy namun dalam masa sama turut menampilkan kesopanan si pemakai? Laman online gaya hidup dan platform strim video Malaysia, hurr.tv memperkenalkan sebuah program fesyen dan beli-belah online, Fesyen.Insta, khusus untuk hijabista yang menginginkan gaya Muslimah yang modest tetapi[…]

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

Syafiqah Aina Bijak Hadapi Spekulasi Tentang Produk Serumnya. Ini 10 #OOTD Founder Muda Lagi Cantik Syafiqah Aina

OOTD

Viral tentang serum AINAA yang menjadi topik hangat hampir setiap hari, founder Syafiqah Aina tenang menghadapi pelbagai andaian dan pendapat orang ramai tentang produk barunya sehingga ada yang mempersoalkan tentang lokasi kilang buatan serumnya itu. Dahsyatnya! Apa yang Aina buat adalah dia tetap memilih untuk positif dalam setiap perkara kerana[…]

10 Inspirasi #OOTD Hijabi Bersaiz “L” Large

OOTD

Memiliki bentuk badan yang berisi bukanlah sesuatu yang hina. Setiap dari kita memiliki saiz tubuh badan yang berbeza. Bersyukurlah kalau kamu dikurniakan tubuh badan yang kurus, lebih-lebih lagi mereka yang suka makan tapi badan tetap tidak berubah. Walaubagaimanapun, tak perlu memandang rendah dekat mereka yang punya tubuh badan berisi. Hati, keupayaan[…]

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

Load More