OOTD

Gaya Fesyen Blackpink di Coachella 2019 Unik dan Mengancam!

Artis, OOTD

Blackpink mencatat sejarah sebagai kumpulan K-Pop yang pertama muncul di festival muzik terbesar, Coachella. Debut pertama kali di Coachella, fesyen kumpulan Blackpink yang terdiri daripada Jisoo, Rose, Jennie dan Lisa, telah manarik perhatian ramai di Coachella.   Gaya fesyen kumpulan Blackpink berbeza-beza itu yang membuatkan mereka kelihatan unik dan mengancam! Jennie memakai[…]

Tips Padanan Outfit Dan Aksesori Agar ‘OOTD’ Kamu Lebih Bergaya Dan Menawan

OOTD

Mungkin ramai yang mengambil mudah padanan aksesori dengan outfit kerana ianya adalah satu perkara yang kecil. Namun begitu, aksesori turut menyumbang kepada penampilan dan outfit sesorang. Memilih aksesori yang sesuai dapat membantu menyerlahkan lagi penampilan diri kamu. Ohfesyen pada kali ini akan berkongsi cara untuk memilih dan memadankan aksesori dengan[…]

Koleksi Terbaru 3 in 1 Cakenis Habis Dijual Hanya Dalam Masa 3 Hari

OOTD

Cakenis has something different for you, girls.   Hanis Zalikha, pengasas jenama Cakenis telah memberi kejutan buat peminat setia jenamanya. Beliau telah melancarkan koleksi terbaru yang memberi sedikit kelainan dimana ianya telah menjadi rebutan ramai wanita. Well..girls. So, can you all guess what it could be?     It is[…]

Jenis-Jenis Kasut Wanita Dan Cara Penggayaan Yang Betul Yang Perlu Kamu Tahu!

OOTD

Kasut adalah item yang penting dalam penampilan setiap orang tidak kira perempuan mahupun lelaki. Tanpa kasut tidak lengkaplah outfit seseorang itu. Kasut juga berfungsi sebagai pelindung kepada kaki kita daripada segala kekotoran mahupun bahaya yang ada semasa kita berada di luar. Keselesaan kasut yang dipakai juga adalah amat penting dalam[…]

Rahsia Disebalik Fesyen Selebriti Malaysia Yang Trendy Yang Mungkin Ramai Tidak Tahu

Artis, OOTD

Jika sudah bergelar selebriti, penampilan adalah perkara utama yang perlu diberi perhatian. Jika kita lihat, mereka sering tampil berkeyakinan dengan fesyen masing-masing yang trendy dan terkini sama ada di karpet merah ataupun penampilan harian mereka. Siapa tahu disebalik fesyen selebriti yang trendy ini adanya penata gaya atau fashion stylist yang[…]

8 Inspirasi Gaya Scha Alyahya Paling Fashionable Pilihan Ohfesyen!

Artis, OOTD

Antara selebriti wanita yang masih lagi aktif dalam industri seni tanah air. Gelaran seorang ibu sama sekali tidak menghalang Scha Alyahya untuk kekal bergaya. Ramai yang tidak dapat menafikan mummy kepada Lara Alana ini mempunyai fashion sense tersendiri kerana berani tampil bergaya lain dari yang lain. Adakah kerana susuk tubuh[…]

14 Trik Untuk Buat Penampilan Kamu Kelihatan 10kg Lebih Langsing!

Kecantikan, OOTD

 Berhenti bermimpi untuk kurus dalam masa seminggu hanya untuk first date bersama pasangan. Gigih berdiet sehingga skip makan pagi, tengahari dan malam demi ingin tampil cantik depan si dia. Trust me, it doesnt work! Diet melampau hanya akan buat you girls jatuh sakit. First date di hospital mungkin? Kamu hanya[…]

Penonton Terjebak Dengan Jangan Benci Cintaku. Salah Satu Sebab Pakaian Zahirah Macwilson Tak Seksi!

Artis, OOTD, Out & About

Fenomena drama jam 7, Jangan Benci Cintaku mendapat respon yang positif dari penonton. Antara watak penting yang mengganggu emosi penonton dibintangi oleh Saharul Ridzwan, Niena Baharun & Azizah Mahzan. Watak utama yang menyentuh hati pula dipegang Zahirah Macwilson mendapat pujian walaupun tiada adegan romantik yang melampau. Drama ini juga sekali gus[…]

FESYEN.INSTA – OOTD TRENDY PALING WIN

Artis, OOTD, Out & About

Program fesyen dan beli-belah online untuk hijabista moden setiap Selasa di hurr.tv Inginkan panduan gaya yang trendy namun dalam masa sama turut menampilkan kesopanan si pemakai? Laman online gaya hidup dan platform strim video Malaysia, hurr.tv memperkenalkan sebuah program fesyen dan beli-belah online, Fesyen.Insta, khusus untuk hijabista yang menginginkan gaya Muslimah yang modest tetapi[…]

12 Gaya Ke Pejabat Ini Boleh Ubah Tanggapan Bos, Terutamanya Hijabi Yang Kerap Jumpa Klien!

OOTD

Melangkah ke alam pekerjaan adalah sesuatu yang dipandang serius kerana di situlah bermulanya kerjaya dimana kita mencari sesuap nasi demi meneruskan kehidupan. Orang yang punya kerjaya perlu menjaga etika pemakaian terutamanya kala di pejabat dan bertemu klien. Seseorang akan menilai sesuatu atau seseorang melalui tanggapan pertama (first impression). Macam mana[…]

Item Serendah RM15, Lihat Inspirasi Gaya Semi-Kasual Ini. Gaya #3 Sebijik Mira Filzah!

OOTD

 Siapa je yang tidak kenal dengan selebriti popular Malaysia Mira Filzah? Popularitinya melonjak sejak melakonkan watak Zara dalam Cinta Si Wedding Planner yang mendapat sambutan luar biasa ketika itu. Mira yang sinonim dengan gayanya yang santai namun masih mengekalkan ciri-ciri muslimah sering menjadi ikutan netizen untuk bergaya. Bagi sesiapa yang[…]

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

Load More