OOTD

FESYEN.INSTA – OOTD TRENDY PALING WIN

Artis, OOTD, Out & About

Program fesyen dan beli-belah online untuk hijabista moden setiap Selasa di hurr.tv Inginkan panduan gaya yang trendy namun dalam masa sama turut menampilkan kesopanan si pemakai? Laman online gaya hidup dan platform strim video Malaysia, hurr.tv memperkenalkan sebuah program fesyen dan beli-belah online, Fesyen.Insta, khusus untuk hijabista yang menginginkan gaya Muslimah yang modest tetapi[…]

12 Gaya Ke Pejabat Ini Boleh Ubah Tanggapan Bos, Terutamanya Hijabi Yang Kerap Jumpa Klien!

OOTD

Melangkah ke alam pekerjaan adalah sesuatu yang dipandang serius kerana di situlah bermulanya kerjaya dimana kita mencari sesuap nasi demi meneruskan kehidupan. Orang yang punya kerjaya perlu menjaga etika pemakaian terutamanya kala di pejabat dan bertemu klien. Seseorang akan menilai sesuatu atau seseorang melalui tanggapan pertama (first impression). Macam mana[…]

Item Serendah RM15, Lihat Inspirasi Gaya Semi-Kasual Ini. Gaya #3 Sebijik Mira Filzah!

OOTD

 Siapa je yang tidak kenal dengan selebriti popular Malaysia Mira Filzah? Popularitinya melonjak sejak melakonkan watak Zara dalam Cinta Si Wedding Planner yang mendapat sambutan luar biasa ketika itu. Mira yang sinonim dengan gayanya yang santai namun masih mengekalkan ciri-ciri muslimah sering menjadi ikutan netizen untuk bergaya. Bagi sesiapa yang[…]

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

OOTD Instagrammers Ini Tak Pernah Tak On Point! Ohfesyen Kongsikan Inspirasi OOTD “Where Can I Buy”

OOTD

 Fashion is subjective. Setiap orang mempunyai cita rasa fesyen yang berlainan, dan terkadang sama. Mereka yang masih bersekolah juga bijak dalam berfesyen! Malah lebih bijak dari kita yang bekerja. Seseorang juga boleh menjadi instafamous yang bermaksud mempunyai ramai pengikut di laman instagram. Macam mana boleh jadi famous sedangkan mereka ini[…]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

Syafiqah Aina Bijak Hadapi Spekulasi Tentang Produk Serumnya. Ini 10 #OOTD Founder Muda Lagi Cantik Syafiqah Aina

OOTD

Viral tentang serum AINAA yang menjadi topik hangat hampir setiap hari, founder Syafiqah Aina tenang menghadapi pelbagai andaian dan pendapat orang ramai tentang produk barunya sehingga ada yang mempersoalkan tentang lokasi kilang buatan serumnya itu. Dahsyatnya! Apa yang Aina buat adalah dia tetap memilih untuk positif dalam setiap perkara kerana[…]

10 Inspirasi #OOTD Hijabi Bersaiz “L” Large

OOTD

Memiliki bentuk badan yang berisi bukanlah sesuatu yang hina. Setiap dari kita memiliki saiz tubuh badan yang berbeza. Bersyukurlah kalau kamu dikurniakan tubuh badan yang kurus, lebih-lebih lagi mereka yang suka makan tapi badan tetap tidak berubah. Walaubagaimanapun, tak perlu memandang rendah dekat mereka yang punya tubuh badan berisi. Hati, keupayaan[…]

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

“Loafer Mules” Trend Kasut Terkini Paling Selesa & Fashionable!

OOTD, Out & About

Oh selesanya! Fesyen kasut terkini menarik perhatian admin! Nak tahu kenapa? Admin sebenarnya penggemar kasut tumit tinggi sebab fesyen admin lebih kearah feminin. Cuma faham-faham lah, pakai kasut tumit ni ada cabarannya. Kalau tak kena dengan kaki, get ready je lah terpeleot (terseliuh), kadang melecet (sebenarnya selalu tapi orang kata beauty is[…]

Wardrobe Idaman Semua Wanita

OOTD, Out & About

Semua perempuan mahukan almari pakaian yang cantik tersusun. Sebenarnya bukan perempuan je yang suka dengan almari cantik ni, ada juga lelaki yang suka almari cantik tersusun. Biasanya kalau lelaki yang suka, itu tandanya dia seorang yang pengemas. Terlebih pengemas, jenis tak boleh tengok barang bersepah. Admin suka tau jenis lelaki macam ini.[…]

2 Busana Persalinan Pertunangan Elfira Loy, Stunning Habis!

Artis, OOTD, Wedding

  Kontroversi demi kontroversi, akhirnya pasangan merpati dua sejoli ini mengikat tali pertunangan pada 6 Oktober 2017. Tahniah buat Elfira dan Sufian Suhaimi! Pertunangan yang dibuat di kediaman Elfira Loy dekat Alam Damai pada jam 4 petang itu hanya dimeriahkan oleh ahli keluarga dan rakan-rakan selebriti yang rapat antaranya Sharifah Sakinah,[…]

Load More