OOTD

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

OOTD Instagrammers Ini Tak Pernah Tak On Point! Ohfesyen Kongsikan Inspirasi OOTD “Where Can I Buy”

OOTD

 Fashion is subjective. Setiap orang mempunyai cita rasa fesyen yang berlainan, dan terkadang sama. Mereka yang masih bersekolah juga bijak dalam berfesyen! Malah lebih bijak dari kita yang bekerja. Seseorang juga boleh menjadi instafamous yang bermaksud mempunyai ramai pengikut di laman instagram. Macam mana boleh jadi famous sedangkan mereka ini[…]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

Syafiqah Aina Bijak Hadapi Spekulasi Tentang Produk Serumnya. Ini 10 #OOTD Founder Muda Lagi Cantik Syafiqah Aina

OOTD

Viral tentang serum AINAA yang menjadi topik hangat hampir setiap hari, founder Syafiqah Aina tenang menghadapi pelbagai andaian dan pendapat orang ramai tentang produk barunya sehingga ada yang mempersoalkan tentang lokasi kilang buatan serumnya itu. Dahsyatnya! Apa yang Aina buat adalah dia tetap memilih untuk positif dalam setiap perkara kerana[…]

10 Inspirasi #OOTD Hijabi Bersaiz “L” Large

OOTD

Memiliki bentuk badan yang berisi bukanlah sesuatu yang hina. Setiap dari kita memiliki saiz tubuh badan yang berbeza. Bersyukurlah kalau kamu dikurniakan tubuh badan yang kurus, lebih-lebih lagi mereka yang suka makan tapi badan tetap tidak berubah. Walaubagaimanapun, tak perlu memandang rendah dekat mereka yang punya tubuh badan berisi. Hati, keupayaan[…]

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

“Loafer Mules” Trend Kasut Terkini Paling Selesa & Fashionable!

OOTD, Out & About

Oh selesanya! Fesyen kasut terkini menarik perhatian admin! Nak tahu kenapa? Admin sebenarnya penggemar kasut tumit tinggi sebab fesyen admin lebih kearah feminin. Cuma faham-faham lah, pakai kasut tumit ni ada cabarannya. Kalau tak kena dengan kaki, get ready je lah terpeleot (terseliuh), kadang melecet (sebenarnya selalu tapi orang kata beauty is[…]

Wardrobe Idaman Semua Wanita

OOTD, Out & About

Semua perempuan mahukan almari pakaian yang cantik tersusun. Sebenarnya bukan perempuan je yang suka dengan almari cantik ni, ada juga lelaki yang suka almari cantik tersusun. Biasanya kalau lelaki yang suka, itu tandanya dia seorang yang pengemas. Terlebih pengemas, jenis tak boleh tengok barang bersepah. Admin suka tau jenis lelaki macam ini.[…]

2 Busana Persalinan Pertunangan Elfira Loy, Stunning Habis!

Artis, OOTD, Wedding

  Kontroversi demi kontroversi, akhirnya pasangan merpati dua sejoli ini mengikat tali pertunangan pada 6 Oktober 2017. Tahniah buat Elfira dan Sufian Suhaimi! Pertunangan yang dibuat di kediaman Elfira Loy dekat Alam Damai pada jam 4 petang itu hanya dimeriahkan oleh ahli keluarga dan rakan-rakan selebriti yang rapat antaranya Sharifah Sakinah,[…]

15 Jenis Kaca Mata Yang Trendy 2017. Lofazura Punya Paling Trend!

Artis, OOTD

Rahsia untuk menjadi fesyenista sejati sebenarnya mudah je. Apa yang perlu kita buat ialah perlu sentiasa mengikuti perkembangan fesyen terkini. Bahasa Inggerisnya Fashion Up-To-Date! #OOTD korang tak lengkap tanpa kaca mata hitam. Walaupun fungsi utama kaca hitam sebenarnya adalah untuk melindungi mata dari sinaran UV, kaca mata hitam kini menjadi aksesori[…]

COACH Musim Bunga 2018 Gabungkan Helaian Sensual Untuk Lelaki & Wanita

OOTD, Out & About

Baru-baru ini, telah berlangsungnya pertunjukan fesyen besar-besaran yang melihatkan jenama-jenama fesyen gergasi dari seluruh dunia untuk tampil mempersembahkan koleksi musim bunga 2018 di Minggu Fesyen New York (NYFW). Foto -Arkib Wanista ihsan COACH Berbalik pada zaman 1993, COACH yang merupakan jenama asli kelahiran Kota New York mengetengahkan elemen klasik dalam[…]

NYFW: Soho Nostalgic

Artis, OOTD, Out & About

Pelakon jelita Fazura menyusuri Soho dengan membawa rasa chic Americana ilham Stuart Vevers buat himpunan musim luruh Coach 1941.   Diilhamkan dari kehidupan di kota New York, Stuart Vevers mengambil inspirasi yang menggabungkan banyak budaya di Amerika Syarikat. Daripada gaya cowboy diikuti terapan seorang biker, terdapat pula budaya Hispanic dari susur galur New[…]

Ikuti 8 Idea Nampak Bergaya Walau Hanya Dengan Jeans & T-Shirt

OOTD

T-shirt dan jeans adalah item fesyen asas yang menjadi pilihan kebanyakan individu tidak kira lelaki dan wanita. Selain ringkas ianya selesa dan tidak keterlaluan, kala anda sedang buntu untuk bergaya, anda tidak akan tersilap langkah dengan menjadikan pakaian ruji ini sebagai pilihan anda. Jika anda punya kemusykilan kenapa ada sesetengah[…]

Lihat Fesyen Siapa Paling “Hot” Di Karpet Merah Emmy Awards 2017

OOTD, Out & About

Pagi ini waktu Malaysia, telah berlangsungnya sebuah acara anugerah berprestij di Amerika Syarikat untuk memberi penghargaan kepada semua pelakon dan para pembikin drama terbaik yang diadili dari Jun 2016 hingga 31 Mei 2017. Diadakan di Microsoft Theater, Downtown Los Angeles, California, acara ini turut dipancarkan secara langsung menerusi saluran CBS[…]

WOW Gadis Ini Hasilkan Pelbagai Crochet Baju & Beg Tangan. Paling Cepat Dalam Masa 20 Minit!

OOTD, Out & About

Crochet ni sebenarnya terkenal dekat negara luar. Tak ramai yang tahu dan kreatif dalam seni crochet ni memandangkan ianya memerlukan  kesabaran, imaginasi yang tinggi & kemahiran mengait. Hanya segelintir yang punya minat yang tinggi sahaja yang mampu menghasilkan crochet. Seorang gadis di media sosial ini menarik minat admin untuk menulis[…]

12 Baju Raya yang Masih Relevan dipakai Walaupun Tamat Lebaran — Anda MESTI Lihat!

OOTD

Gurindam dua belas dilantaikan gah sama selera artisan rekaan sendiri. Gagah dalam kelembutan menyambut hari kemenangan. 1. Alia Bastamam Layangan fabrikasi lembut jadi signature pereka. Elemen oriental disuntik dalam bentuk ikat obi, cape pada bahu, bersulam indah di dada dan lapik kain beri rasa lunak dalam palet rona pastel. 3. Rizman Ruzaini[…]

Netizen Puji Kecantikan Bella Di Majlis Khatam Quran. Hasil Solekan Neutral & Baju Rona Sedondon!

Artis, OOTD

Manis sekali pelakon Syurga Yang Tak Dirindukan Laudya Cyntia Bella dalam satu majlis khatam Quran di kediamannya minggu lalu . Walaupun tidak tahu tujuannya untuk apa, tetapi dalam instagram milik Bella seolah-olah membayangkan pelakon ini bakal menamatkan zaman gadisnya September ini. “One step closer to happiness” Ini Part of the[…]

Setiap Pilihan Gaun Dari Wanita Ini Buat Ramai Cemburu

OOTD

Siapa wanita yang penulis maksudkan ini? Amal Clooney, isteri kepada aktor Hollywood terkenal George Clooney merupakan peguam bagi undang-undang antarabangsa dan hak kemanusiaan.  Bila sebut peguam pasti ramai yang membayangkan individu dengan kemeja putih, kot hitam bersama beberapa fail yang besar. Senang cerita tak pernah atau pandai berfesyenlah! Tapi anda[…]

Load More