Out & About

Wardrobe Idaman Semua Wanita

OOTD, Out & About

Semua perempuan mahukan almari pakaian yang cantik tersusun. Sebenarnya bukan perempuan je yang suka dengan almari cantik ni, ada juga lelaki yang suka almari cantik tersusun. Biasanya kalau lelaki yang suka, itu tandanya dia seorang yang pengemas. Terlebih pengemas, jenis tak boleh tengok barang bersepah. Admin suka tau jenis lelaki macam ini.[…]

4 Gaya Mudah Duckscarves & Review Paling Jujur

Out & About, Tutorial Hijab

GAYA 1 #1 Pakai shawl sebelah kanan panjang sebelah kiri kiri. Pinkan #2 Ambil tudung yang panjang dan lilitkan di leher. Kemaskan PILIHAN GAYA 1 #3 Ambil tudung yang pendek, letakkan di belakang. ATAU #4 Ambil tudung yang panjang, selitkan dalam baju dan pinkan. GAYA 2 #1  Pakai shawl sebelah kanan[…]

Manfaatkan Pakaian Lama Dengan 5 Idea Ohfesyen Ini

Out & About

Perempuan dan shopping berpisah tiada. Setiap bulan pasti ada sahaja baju yang dibeli. Kalau jenis yang memang gila shopping tahap kronik tu, 10 almari pun tak cukup agaknya. Biasanya golongan ini cepat bosan dengan baju-baju lama mereka. Padahal baru pakai sekali, untuk 3 jam je pulak tuh! Adakah mereka golongan[…]

5 Selebriti Berhijab Kongsi Tips Bergelar Usahawan Berjaya

Artis, Out & About

Bukan senang nak hidup senang kerana semuanya perlukan usaha dan berani mengambil risiko. Bukan itu je, anda juga perlu bijak merancang untuk sampai ke menara gading. Lima selebriti wanita ini membuktikan usia bukan kayu pengukur untuk menempa kejayaan sekaligus menguasai bidang perniagaan. Tak perlu jadi kaya untuk ceburi bidang perniagaan,[…]

Design Shawl & Rebut Wang Tunai Bernilai RM2500!

Out & About

  Admin macam teruja pagi ni. OMG! Sebab nak bagi peluang dekat pembaca i alls menang dengan senang! Menang apakah itu? Siapa yang ada bakat melukis, mereka, untuk meningkatkan populariti jenama tudung mahupun teringin nak mencuba nasib boleh join contest ini sekarang sebelum terlambat! Baca sampai habis kalau nak menang[…]

Hijab Tips: Magnet Pin Penyelamat Tudung

Out & About, Tutorial Hijab

Memakai hijab tak menjadi masalah. Cuma rata-rata hijabi kerap merungut pasal satu masalah yang mungkin tak akan selesai. Nak tahu apa dia? Masalah hijabi kala bertudung Hilang pin Mengalami allergy  Susah nak bawa pin kemana saja  Pin mungkin akan tercucuk dalam beg dimana bila nak ambil pin tercucuk jari sampai[…]

COACH Musim Bunga 2018 Gabungkan Helaian Sensual Untuk Lelaki & Wanita

OOTD, Out & About

Baru-baru ini, telah berlangsungnya pertunjukan fesyen besar-besaran yang melihatkan jenama-jenama fesyen gergasi dari seluruh dunia untuk tampil mempersembahkan koleksi musim bunga 2018 di Minggu Fesyen New York (NYFW). Foto -Arkib Wanista ihsan COACH Berbalik pada zaman 1993, COACH yang merupakan jenama asli kelahiran Kota New York mengetengahkan elemen klasik dalam[…]

NYFW: Soho Nostalgic

Artis, OOTD, Out & About

Pelakon jelita Fazura menyusuri Soho dengan membawa rasa chic Americana ilham Stuart Vevers buat himpunan musim luruh Coach 1941.   Diilhamkan dari kehidupan di kota New York, Stuart Vevers mengambil inspirasi yang menggabungkan banyak budaya di Amerika Syarikat. Daripada gaya cowboy diikuti terapan seorang biker, terdapat pula budaya Hispanic dari susur galur New[…]

Mules Carolina Herrera Segalanya Untuk Fesyen Musim Luruh 2017

Out & About

Trend kasut mules yang diperkenalkan seawal tahun 80-an kini kembali menjengah menjadi trend semasa fesyen bagi penggemar fesyen yang ingin mengekalkan rasa selesa dalam berfesyen.  Gaya vintaj klasik masih berperincinkan dari fabrik baldu, satin dan kemasan bulu mewah. Jenama Carolina Herrera membawakan koleksi mules dalam rangkaian Fall Winter 2017 Collection. […]

Lihat Fesyen Siapa Paling “Hot” Di Karpet Merah Emmy Awards 2017

OOTD, Out & About

Pagi ini waktu Malaysia, telah berlangsungnya sebuah acara anugerah berprestij di Amerika Syarikat untuk memberi penghargaan kepada semua pelakon dan para pembikin drama terbaik yang diadili dari Jun 2016 hingga 31 Mei 2017. Diadakan di Microsoft Theater, Downtown Los Angeles, California, acara ini turut dipancarkan secara langsung menerusi saluran CBS[…]

5 Model Made In Malaysia Yang Patut Anda Kenali

Out & About

Seringkali kita melihat foto-foto pentas peragaan dipenuhi oleh model-model ternama yang memberikan impresi dan aura yang gah seperti Jourdan Dunn, Soo-Joo Park, Chanel Iman, Liu Wen, Cong He, dan ramai lagi. Namun Malaysia juga mempunyai barisan model yang mampu menandingi model-model antarabangsa ini. Lihat 5 orang model yang sudah menempa[…]

Song Ji Hyo Berkongsi Gaya Hidupnya Bersama Fossil

Artis, Out & About

Peminat Running Man pasti mengenali pelakon Korea Song Ji Hyo yang sangat positif, peramah dan outgoing. Terbaharu, wanita cantik ini menyertai kempen Fossil Firsts dan berkongsi pengalamannya bersama Fossil Q Smartwatches.   Get notified. Choose your apps. Make it yours. Fossil Q Gen3, Q venture dan Q Explorist Touchscreen Smartwatches terbaharu sangat[…]

Nurita Harith Hasil Gaun Perkahwinan Tisu Vinda Deluxe Pertama di Malaysia

Out & About, Wedding

Setiap wanita inginkan perkahwinan yang sempurna, lebih-lebih lagi untuk penampilan raja sehari. Kalau boleh biarlah serba-serbi sempurna dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki. Baru-baru ini, Vinda Deluxe, sebuah jenama tisu baharu memilih untuk memperkenalkan jenamanya di Malaysia menerusi majlis perkahwinan pasangan Anthony Wong dan Shervyn Chua, dengan dibantu sentuhan[…]

Wanita Bertudung Ini Digelar Song Ji Hyo Indonesia

Artis, Out & About

Sebelum ini ramai yang menggelar Nora Danish sebagai “Song Ji Hyo Malaysia” kerana rupa parasnya dikatakan mirip selebriti terkenal Korea itu. Baru-baru ini, seorang wanita dari Indonesia pula menjadi bualan hangat di media sosial kerana rupa parasnya dikatakan seakan Song Ji Hyo. Wanita bernama Qonitah Al Jundiah atau lebih mesra[…]

ANUAR ZAIN ‘Jual’ Tudung — Tak Percaya? Anda Harus Lihat Ini!

Artis, Out & About

Penyanyi pujaan wanita, Anuar Zain membuka langkah baru khas buat peminatnya. Khbarnya Anuar Zain kini sudah mula berniaga. Lebih berani, perniagaan yang diceburinya itu kini hebat didominasi suri niaga wanita!   Kredit foto: Instagram @anuarzainnetwork           Kredit foto: Instagram @anuarzainnetwork            […]

Nostalgia Penjual Kuih Nama Mak Leha, Ilham Vivy Yusof Cipta Tudung Rare, Bertema Kuih Tradisional

Artis, Out & About

Jika tahun lalu jenama ini telah mencipta fenomena apabila ramai yang sanggup beratur panjang dan menghabiskan ratusan ringgit hanya untuk memiliki koleksi terhad yang dilancarkan. Dan baru-baru ini jenama hijab yang cukup sinonim dengan simbol ‘itik’ dUCscarves telah melancarkan kosmetik terbaru bakal jadi buruan hijabi yang memang gemar sekali pada kecantikan wajah. […]

WOW Gadis Ini Hasilkan Pelbagai Crochet Baju & Beg Tangan. Paling Cepat Dalam Masa 20 Minit!

OOTD, Out & About

Crochet ni sebenarnya terkenal dekat negara luar. Tak ramai yang tahu dan kreatif dalam seni crochet ni memandangkan ianya memerlukan  kesabaran, imaginasi yang tinggi & kemahiran mengait. Hanya segelintir yang punya minat yang tinggi sahaja yang mampu menghasilkan crochet. Seorang gadis di media sosial ini menarik minat admin untuk menulis[…]

Kembara Sofistikated Swarovski Dengan Urban Fantasy

Out & About

Kesibukan, kepelbagaian dan keseronokan bandar-bandar urban menjadi inspirasi utama buat koleksi terbaru Swarovski “Urban Fantasy” Fall/Winter 17/18. Ibarat kesinambungan kepada koleksi Spring/Summer ’17 di mana pengarah kreatif Swarovski, Natahlie Colin, menggunakan seni bina geomatrik Paris dan glamor bandar Los Angeles sebagai tema kali ini dia membayangkan wanita yang berupaya untuk membawa dirinya[…]

Load More