Wedding

Fashion Stalk: 5 Online Shop Di Instagram Ini Jual Aksesori Cincin Yang Trending!

Out & About, Wedding

“A ring is a halo on your finger” — Douglas Coupland Suatu ketika dahulu, cincin hanya dipakai oleh bakal-bakal pengantin. Tapi kini, cincin menjadi aksesori wajib bagi para wanita terutamanya dalam kalangan remaja. Kebanyakan mereka membeli untuk self-reward atau sebagai tanda penghargaan kepada diri sendiri. Malah ada juga yang membeli untuk melindungi diri[…]

10 Idea Busana Pengantin Serba Minimalis Yang Trending!

Wedding

Mencari busana pengantin yang sesuai dan cantik untuk majlis perkahwinan kadangkala boleh memeningkan. Pelbagai rekaan dari butik-butik terkemuka dan pereka fesyen tempatan yang cantik pasti membuatkan kamu rambang mata untuk memilih busana pengantin untuk majlis raja sehari nanti. Mengikut pemerhatian Ohfesyen, rekaan busana pengantin yang ringkas dan minimalis menjadi pilihan[…]

5 KONSEP “Pre-Wedding” PALING SEMPOI TANPA BAJET YANG BERLEBIHAN UNTUK BAKAL PENGANTIN 2019!

Wedding

Eh ada ke yang merancang nak berumah tangga dalam tahun baru ini? Kalau ada, ohfesyen nak kongsikan konsep-konsep yang menarik untuk “Pre-Wedding” dengan cara paling sempoi tanpa bajet yang berlebihan! Banyak tempat yang perlu bayar malah dijaga oleh pengawal keselamatan kerana larangan bergambar di kawasan berkenaan.   Ini 5 konsep menarik[…]

12 Pilihan Kek Perkahwinan Paling Memukau. Berbakatnya Orang Kita!

Wedding

Majlis kahwin tanpa kek? Peliknya! Tidak lengkap rasanya majlis perkahwinan tanpa upacara memotong kek. Sedangkan sambutan hari kelahiran juga memerlukan kek untuk meraikan seseorang, bukan? It is like a centrepiece of an event! Tanpa kita sedar, semakin ramai warga Malaysia yang mahir membuat kek perkahwinan.   Buttercream cake, fondant, marble,[…]

Tips Memilih Cincin Perkahwinan Yang Sempurna Sebagai Simbol Kepada Ikatan Yang Sah

Wedding

Cincin perkahwinan adalah barang kemas yang berharga yang menjadi simbol komitmen terhadap sesuatu perkahwinan dan pasangan tersebut akan memakainya untuk seumur hidup mereka. Ianya bukan setakat satu perjanjian malahan lebih dari itu. Lihat tip yang akan Ohfesyen kongsikan tentang bagaimana untuk memilih cincin perkahwinan yang betul dan sesuai yang akan[…]

Dear Bridesmaids, Ini 10 Idea Outfit Untuk Kamu Gayakan Di Majlis Perkahwinan BFF!

Wedding

Terasa istimewa saat dipilih menjadi salah seorang daripada bridesmaids di majlis perkahwinan rakanmu. Terujanya! But uh oh…choosing the right outfit is ain’t easy, girls.    Menjalankan tanggungjawab sebagai dulang girls itu jauh lebih mudah berbanding bridesmaids shopping session. Agak mencabar untuk memilih outfit pabila ianya melibatkan wang bridesmaids kerana mereka[…]

“It is true, Allah’s timing is perfect” — Bertunang Selepas 5 Bulan Kenal. Netizen Puji Busana Bella Dally Cantik!

Artis, Wedding

Benar, setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Selebriti Bella Dally,28, kini selamat menjadi tunangan orang. Bella membuat pengumuman terbuka di laman instagram miliknya tentang berita gembira bahawa beliau telah pun mengikat tali pertunangan bersama jejaka pilihan hati pada 12 Januari lalu.  Bella meluahkan rasa berterima kasih kepada semua diatas doa[…]

Inspirasi Corak Henna Untuk Bakal Ratu Sehari Pilihan Ohfesyen!

Wedding

Henna kini menjadi trend dalam perkahwinan. Salah satu perhiasan diri yang penting buat ratu sehari terutamanya di Malaysia. Terdapat dua jenis henna yang popular iaitu inai merah coklat dan inai putih. Ohfesyen senaraikan beberapa inspirasi corak henna untuk bakal ratu sehari di luar sana!   #1 Inspirasi corak inai sebegini menjadi[…]

Perkahwinan mengikut adat tradisi Hindu. Nick Jonas dan Priyanka Chopra kini sah bergelar suami isteri.

Artis, Wedding

Nick Jonas, 26 tahun, seorang penyanyi, penulis lagu, pelakon dan penerbit Amerika dan Priyanka Chopra, 36 tahun, seorang pelakon India, penyanyi, pengeluar filem, dermawan dan pemenang Miss World 2000 telah disatukan dalam majlis perkahwinan Hindu tradisional yang bertempat di Istana Taj Umaid Bhawan di Jhodpur, tempat asal pelakon wanita tersebut[…]

10 Jurugambar Perkahwinan Dengan Sentuhan Artistik Ini Cukup Membuatkan Foto Perkahwinan Kamu Lebih Extra!

Wedding

Jurugambar perkahwinan atau “Wedding Photographer” adalah antara insan yang penting bagi sesebuah majlis perkahwinan. Jika tiada mereka, siapa yang akan merakamkan detik-detik terindah dalam hidup raja sehari? Siapa yang akan menjadikan foto perkahwinan kelihatan sangat istimewa dan unik? Jadi mereka boleh dikategorikan sebagai orang kuat dalam majlis perkahwinan la kan?[…]

Top 10 Tempat Photoshoot Perkahwinan Pilihan Jurufoto – Seperti Tak Percaya Berada Di Malaysia!

Wedding

Gambar perkahwinan boleh dikatakan perkara yang penting bagi pasangan raja sehari kerana ia menjadi item yang boleh disimpan sepanjang hayat kerana ia merakamkan momen-momen indah ketika bergelar raja sehari. Sudah menjadi kebiasaan bagi pasangan raja sehari untuk mengadakan pre-wedding photography atau post-wedding photography bagi merakamkan momen-momen bergelar pasangan suami isteri.   Mungkin[…]

10 Lokasi Majlis Perkahwinan Trend Masa Kini. Sesuai Untuk Tema ‘Garden Wedding’!

Wedding

Seperti sudah menjadi trend, bakal pasangan raja sehari memilih untuk mengadakan majlis perkahwinan mereka di villa atau banglo berbanding dewan atau hotel. Villa atau banglo menjadi pilihan kerana banyak kemudahan yang disediakan terutamanya penginapan untuk bakal pengantin dan keluarga yang jauh lebih menjimatkan berbanding hotel selain pakej perkahwinan yang lengkap yang[…]

15 Foto & Video Majlis Resepsi Fattzura Bagai Mimpi Jadi Kenyataan. Romantik!

Artis, Wedding

Fattzura melangsungkan pernikahan pada November lalu, sekali gus menjawab segala persoalan netizen. Pasangan ini memilih tarikh 25 februrari 2018 untuk melangsungkan majlis resepsi di Mandarin Oriental Kuala Lumpur. Majlis ini dimeriahkan ahli keluarga, kenalan rapat & beberapa rakan artis yang lain.  Berkonsepkan Fairytale, Fazura menggayakan busana pengantin rekaan teman rapatnya yang[…]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

9 Senarai Perkhidmatan Perkahwinan Yang Berbaloi Untuk Pasangan Yang Bakal Berkahwin!

Wedding

 Masa dah suntuk tapi satu apa pun tak ready! Merancang tentang majlis perkahwinan ibarat tiada kesudahan. Ohfesyen senaraikan beberapa perkhidmatan perkahwinan yang korang boleh dapatkan dengan mudah.. Glamweddings Bagaikan mimpi kalau dapat pelamin hasil sentuhan pereka terkenal, Rizalman. Rizalman bukan sahaja pereka fesyen yang berjaya malah dia mengembangkan bakatnya dengan[…]

Macam Snow White! Busana Pengantin Izara Aishah Cantik Tak Terkata!

Wedding

Sebentar tadi, majlis resepsi perkahwinan pelakon Izara Aishah, 25, dengan pilihan hatinya, anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Muhammad Adib Khalid, 27, telah berlangsung di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur. Seperti di majlis pernikahannya, Izara diapit oleh pelakon Farah Nabilah dan kelihatan anggun dengan busana rekaan Rizman Ruzaini[…]

Gaya Hijab Khas Untuk Si Mempelai. Simple Is More!

Tutorial Hijab, Wedding

LANGKAH-LANGKAH #1 Pakai shawl seperti biasa, sebelah kanan lebih panjang. Pinkan #2 Letakkan headband lace di atas kepala. Pin dan ikatkan untuk lebih kukuh #3 Ambil tudung yang panjang, lilit seperti biasa di atas kepala. Biarkan lebihan tudung jatuh di belakang. Pinkan #4 Tarik tudung hadapan ke belakang. Adjust labuh[…]

Load More