Wedding

5 KONSEP “Pre-Wedding” PALING SEMPOI TANPA BAJET YANG BERLEBIHAN UNTUK BAKAL PENGANTIN 2019!

Wedding

Eh ada ke yang merancang nak berumah tangga dalam tahun baru ini? Kalau ada, ohfesyen nak kongsikan konsep-konsep yang menarik untuk “Pre-Wedding” dengan cara paling sempoi tanpa bajet yang berlebihan! Banyak tempat yang perlu bayar malah dijaga oleh pengawal keselamatan kerana larangan bergambar di kawasan berkenaan.   Ini 5 konsep menarik[…]

12 Pilihan Kek Perkahwinan Paling Memukau. Berbakatnya Orang Kita!

Wedding

Majlis kahwin tanpa kek? Peliknya! Tidak lengkap rasanya majlis perkahwinan tanpa upacara memotong kek. Sedangkan sambutan hari kelahiran juga memerlukan kek untuk meraikan seseorang, bukan? It is like a centrepiece of an event! Tanpa kita sedar, semakin ramai warga Malaysia yang mahir membuat kek perkahwinan.   Buttercream cake, fondant, marble,[…]

Tips Memilih Cincin Perkahwinan Yang Sempurna Sebagai Simbol Kepada Ikatan Yang Sah

Wedding

Cincin perkahwinan adalah barang kemas yang berharga yang menjadi simbol komitmen terhadap sesuatu perkahwinan dan pasangan tersebut akan memakainya untuk seumur hidup mereka. Ianya bukan setakat satu perjanjian malahan lebih dari itu. Lihat tip yang akan Ohfesyen kongsikan tentang bagaimana untuk memilih cincin perkahwinan yang betul dan sesuai yang akan[…]

Dear Bridesmaids, Ini 10 Idea Outfit Untuk Kamu Gayakan Di Majlis Perkahwinan BFF!

Wedding

Terasa istimewa saat dipilih menjadi salah seorang daripada bridesmaids di majlis perkahwinan rakanmu. Terujanya! But uh oh…choosing the right outfit is ain’t easy, girls.    Menjalankan tanggungjawab sebagai dulang girls itu jauh lebih mudah berbanding bridesmaids shopping session. Agak mencabar untuk memilih outfit pabila ianya melibatkan wang bridesmaids kerana mereka[…]

“It is true, Allah’s timing is perfect” — Bertunang Selepas 5 Bulan Kenal. Netizen Puji Busana Bella Dally Cantik!

Artis, Wedding

Benar, setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Selebriti Bella Dally,28, kini selamat menjadi tunangan orang. Bella membuat pengumuman terbuka di laman instagram miliknya tentang berita gembira bahawa beliau telah pun mengikat tali pertunangan bersama jejaka pilihan hati pada 12 Januari lalu.  Bella meluahkan rasa berterima kasih kepada semua diatas doa[…]

Inspirasi Corak Henna Untuk Bakal Ratu Sehari Pilihan Ohfesyen!

Wedding

Henna kini menjadi trend dalam perkahwinan. Salah satu perhiasan diri yang penting buat ratu sehari terutamanya di Malaysia. Terdapat dua jenis henna yang popular iaitu inai merah coklat dan inai putih. Ohfesyen senaraikan beberapa inspirasi corak henna untuk bakal ratu sehari di luar sana!   #1 Inspirasi corak inai sebegini menjadi[…]

Perkahwinan mengikut adat tradisi Hindu. Nick Jonas dan Priyanka Chopra kini sah bergelar suami isteri.

Artis, Wedding

Nick Jonas, 26 tahun, seorang penyanyi, penulis lagu, pelakon dan penerbit Amerika dan Priyanka Chopra, 36 tahun, seorang pelakon India, penyanyi, pengeluar filem, dermawan dan pemenang Miss World 2000 telah disatukan dalam majlis perkahwinan Hindu tradisional yang bertempat di Istana Taj Umaid Bhawan di Jhodpur, tempat asal pelakon wanita tersebut[…]

10 Jurugambar Perkahwinan Dengan Sentuhan Artistik Ini Cukup Membuatkan Foto Perkahwinan Kamu Lebih Extra!

Wedding

Jurugambar perkahwinan atau “Wedding Photographer” adalah antara insan yang penting bagi sesebuah majlis perkahwinan. Jika tiada mereka, siapa yang akan merakamkan detik-detik terindah dalam hidup raja sehari? Siapa yang akan menjadikan foto perkahwinan kelihatan sangat istimewa dan unik? Jadi mereka boleh dikategorikan sebagai orang kuat dalam majlis perkahwinan la kan?[…]

Top 10 Tempat Photoshoot Perkahwinan Pilihan Jurufoto – Seperti Tak Percaya Berada Di Malaysia!

Wedding

Gambar perkahwinan boleh dikatakan perkara yang penting bagi pasangan raja sehari kerana ia menjadi item yang boleh disimpan sepanjang hayat kerana ia merakamkan momen-momen indah ketika bergelar raja sehari. Sudah menjadi kebiasaan bagi pasangan raja sehari untuk mengadakan pre-wedding photography atau post-wedding photography bagi merakamkan momen-momen bergelar pasangan suami isteri.   Mungkin[…]

10 Lokasi Majlis Perkahwinan Trend Masa Kini. Sesuai Untuk Tema ‘Garden Wedding’!

Wedding

Seperti sudah menjadi trend, bakal pasangan raja sehari memilih untuk mengadakan majlis perkahwinan mereka di villa atau banglo berbanding dewan atau hotel. Villa atau banglo menjadi pilihan kerana banyak kemudahan yang disediakan terutamanya penginapan untuk bakal pengantin dan keluarga yang jauh lebih menjimatkan berbanding hotel selain pakej perkahwinan yang lengkap yang[…]

15 Foto & Video Majlis Resepsi Fattzura Bagai Mimpi Jadi Kenyataan. Romantik!

Artis, Wedding

Fattzura melangsungkan pernikahan pada November lalu, sekali gus menjawab segala persoalan netizen. Pasangan ini memilih tarikh 25 februrari 2018 untuk melangsungkan majlis resepsi di Mandarin Oriental Kuala Lumpur. Majlis ini dimeriahkan ahli keluarga, kenalan rapat & beberapa rakan artis yang lain.  Berkonsepkan Fairytale, Fazura menggayakan busana pengantin rekaan teman rapatnya yang[…]

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

9 Senarai Perkhidmatan Perkahwinan Yang Berbaloi Untuk Pasangan Yang Bakal Berkahwin!

Wedding

 Masa dah suntuk tapi satu apa pun tak ready! Merancang tentang majlis perkahwinan ibarat tiada kesudahan. Ohfesyen senaraikan beberapa perkhidmatan perkahwinan yang korang boleh dapatkan dengan mudah.. Glamweddings Bagaikan mimpi kalau dapat pelamin hasil sentuhan pereka terkenal, Rizalman. Rizalman bukan sahaja pereka fesyen yang berjaya malah dia mengembangkan bakatnya dengan[…]

Busana Pengantin Bak CInderella Versi Muslimah. Rekaan Yang Cantik, Santun & Patuh Syariah.

Wedding

Pelakon popular Indonesia ini cukup ligat dalam aktiviti hariannya walaupun kini sarat hamil anak ketiganya. Jika diintai di laman instagramnya, ada bermacam-macam aktiviti yang dilakukan dan Oki yang juga dipanggil ustazah ini melakukan dakwah dengan cara tersendiri. Melihat senyuman terukir dengan kata-kata nasihat yang cukup lembut dilontarkan di bibirnya menjadikan[…]

15 Gaun Pengantin Selebriti Hollywood Yang Super Stylish!

Artis, Wedding

Perkara Pertama Yang Akan Dipandang Oleh Tetamu Di Majlis Persandingan Adalah Gaun Yang Digayakan Oleh Pengantin! Sedap atau tidak makanan yang dihidangkan, atau apakah konsep majlis persandingan, gaun pengantin juga yang akan menjadi topik utama perbualan. Bagi Cosmo, kesederhanaan itu adalah penting, tetapi kamu juga harus bijak memilih gaun. Bergantung kepada[…]

Persis Cinderella! Persandingan Indah Milik 2 Doktor Hebat.

Wedding

Melihat newsfeed Facebook baru-baru ini dipenuhi dengan foto dari sebuah perkahwinan gemilang yang boleh dikatakan menjadi talk of the town. Mana tidaknya, selain pasangan mempelai yang sama cantik dan sama padan, gabungan dekorasi majlis yang mewah melengkapkan lagi hari bahagia buat Dr Fazliana Dato’ Abd Rashid dan suami tersayang, Dr Farid Razali. Pasangan[…]

Cantiknya Isteri Nazmi Faiz! Macam Puteri Aurora The Sleeping Beauty!

Wedding

Pemain pasukan bola sepak Johor Darul Takzim (JDT), Nazmi Faiz Mansor telah selamat diijabkabulkan dengan pilihan hatinya, Nurull Yasmin, Sabtu lalu. Memang sama cantik sama padan. Ada juga netizen berpendapat kedua-dua mereka mempunyai muka seiras, Insya-Allah jodoh panjang kata orang tua-tua. Sudahlah cantik, isteri Nazmi juga dikatakan cantik macam Cinderella[…]

Load More