Ketagih Tengok! Tutorial Eyeshadow Alia Bt Azizan Paling Mudah Ditiru

Ketagih Tengok! Tutorial Eyeshadow Alia Bt Azizan Paling Mudah Ditiru

Makeup

maxresdefault-1-1-1024x683

Kalau dikira-kira semula memang senang nak mencari tutorial mekap di internet. Taip sahaja jenis look yang anda mahu pasti tersenarai yang menarik perhatian. 

Lagikan di Malaysia, sudah banyak akaun Instagram dan Youtube dibuka khas mengenai mekap sahaja. Namun tidak ramai yang menepati citarasa penulis sehingglah penulis dengan mua Alia Bt Azizan

Walaupun Alia juga banyak menyediakan tutorial full face tapi yang penulis gemar tonton dan cuba aplikasi ialah teknik eyeshadow darinya. Lebih mudah sekarang bila Alia gemar muatnaik video tutorial pendek di akaun Instagram, senang nak belajar dan Alia tak lokek berkongsi produk yang digunakan kalau ditanya para followers

Kenapa penulis suka dengan tutorial Alia Bt Azizan?

Aplikasi warna dan teknik yang digunakan mudah diikuti dan paling dekat dengan hati penulis tentang Alia ialah ramai gadis Malaysia punyai warna kulit dan bentuk mata seperti Alia. Jadi pada yang ragu-ragu untuk menggunakan eyeshadow lihat sendiri bagaimana Alia rocks dengan eyeshadow!

 

Penulis senaraikan 5 (lima) favorite tutorial eyeshadow dari Alia Bt Azizan.. 

#1 Basic Choco Look
#2 Tutorial Palet Morphe x Jaclyn Hill
#3 Grey Glitter
#4 Baddie Look 
#5 Blue-tuts

Tak cukup dengan lima tutorial ini? Terus follow Instagram Alia Bt Azizan (@aliabtazizan) atau ikuti video penuh tutorial mekap dari beliau di laman Youtube (https://www.youtube.com/user/lolipop020202). 

Kongsi dari : Wanista