“Pakai tudung macam kopiah pun lawa memanjang Wawa Zainal ni”. 6 Selebriti Dengan Gaya Hijab Kegemaran! Cantik Teramat!

Artis, Tutorial Hijab

Lumrah seorang selebriti tak pernah lari dari gosip dan kecaman terutamanya. Sejak kebelakangan ini, lebih-lebih lagi pada zaman sosial media, ramai selebriti dikecam teruk kerana gaya tudung yang dipakai. Bagi sis, bila seseorang itu memilih untuk berhijrah memakai tudung, itu merupakan satu langkah baik dimana ianya membawa kepada kebaikan. Kenapa[…]

Bermula Dari “Suka Suka Menjual”, Kini Sudah Miliki 5 Cawangan Butik Seawal Usia 24 Tahun! Ikuti Kisah Gadis Hebat Ini.

Out & About

Kalau lelaki boleh, kenapa tidak wanita?  “Jangan belajar berhenti separuh jalan” — Pengarah Urusan Sasuke Premium Outlet  Di tengah-tengah kesibukan saya menulis artikel untuk disiarkan pada hari yang sama, saya mendapat satu panggilan dari majikan. Dengan pantas saya menjawab panggilan tersebut. Perasaan keliru, gementar tetapi gembira apabila saya dimaklumkan kami[…]

Rahsia Untuk Kekal Yakin Dan Selesa Semasa Menunaikan Ibadah Ketika Ramadhan

Out & About

Akhirnya telah tiba bulan yang ditunggu-tunggu oleh seluruh umat Islam di dunia, Bulan Ramadhan. Bulan dimana semua amalan kita dilipatgandakan ganjaran pahalanya. Seluruh umat Islam berkejar-kejar untuk mendapatkan ganjaran ini dengan memperbanyakkan ibadah. Namun, bagi sesetengah muslimah, kamu mungkin mengalami masalah tidak selesa dan tidak yakin ketika menunaikan ibadah. Perkara[…]

Turutan Terbaik Rutin Penjagaan Muka. Pakai Pelembap Atau Serum Dahulu?

Kecantikan

 Pernah atau tidak kamu terfikir mengapa kulit wajah tiada perubahan walaupun pakai produk kecantikan yang lengkap dan kerap bertukar produk?  Ini jawapannya!  Tahukah kamu menggunakan produk kecantikan sebenarnya perlu mengikut turutan yang betul? Ini adalah untuk memastikan kulit kamu mendapat manfaat sepenuhnya dari setiap produk. Contoh, antara krim & serum,[…]

TOP 6 Syampu Dari Farmasi Ini Mampu Atasi Semua Masalah Rambut!

Kecantikan, Out & About

Setiap orang punya rutin penjagaan rambut yang berlainan berdasarkan masalah atau keadaan rambut seseorang. Mungkin ada yang mengalami masalah kelemumur yang kronik, mungkin juga yang bermasalah rambut terlalu kering, tidak terurus dan sebagainya. OHFESYEN senaraikan “HIGHLY RECOMMENDED” syampu dari drugstore berdekatan yang korang boleh cuba! Admin pernah cuba syampu #1[…]

Lihat 6 Cara Cucian Span Beautyblender Ini. Mana Lebih Efektif?

Makeup

Hadir dalam pelbagai bentuk, warna dan saiz. Fungsinya untuk meratakan foundation, concealer malah blusher bertekstur serbuk. Apakah itu? Bukan berus mekap tetapi span beauty blender! Aplikator mekap paling mudah dibawa namun banyak kegunaannya. Ada yang kata span beautyblender ini satu pembaziran sebab hanya bertahan beberapa bulan terutamanya mereka yang memakai[…]

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

6 Skrub Muka Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”!

Kecantikan

Wajah akan menjadi menggerutu dan kasar jika tidak melakukan skrub 1 atau 2 kali seminggu. Pilih skrub yang betul dan sesuai dengan kulit. Tak semua orang sesuai dengan skrub yang sama. Jadi OHFESYEN senaraikan jenama skrub yang HIGHLY RECOMMENDED ini yang korang boleh dapatkan di mana-mana drugstore berdekatan. SKINFOOD Black[…]

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

Hanya Guna Produk Drugstore Rawat Muka Penuh Jerawat. Gadis Twitter Kongsi Kisah Derita & Rahsia Cantik & Kurus!

Kecantikan

Siapa je yang tak pernah mengalami masalah jerawat? Mungkin ada, tetapi rasanya ramai yang pernah menderita masalah kulit berjerawat terutamanya golongan perempuan. Pantang bila orang cadangkan produk itu ini, diri sendiri pun mudah terpengaruh untuk mencuba. Menyesal kemudian hari.  Tergamam ke tu? *senyum sinis* Baru-baru ini (14March), seorang gadis twitter berkongsi tentang derita[…]

Load More