6 Variasi Outfit Ala “Fairy Queen” Untuk Bridesmaid

bridesmaid 4

Photo credit : itssoeliza

Majlis resepsi pengantin mungkin akan kelihatan kurang meriah tanpa kelibat bridesmaid. Kebiasaannya bridesmaid terdiri daripada rakan-rakan karib ataupun keluarga pengantin sendiri. Terpulang kepada individu masing2.

Akan tetapi, busana bridesmaid tidak seharusnya melebihi atau “overshadow” si pengantin. Bukan apa, kesian pengantin tu nanti, dah cantik-cantik, kurang mendapat perhatian tetamu pula. Tak gitu?

Cukup dengan gaya yang minimalis dan melengkapkan resepsi pengantin. Gaya yang minimalis bermaksud “simple but nice”. Peranan bridesmaid juga sebenarnya untuk menyempurnakan lagi photography si pengantin. Kenangan terindah gitu.

Jadi, ohfesyen memilih gaya ala fairy queen sebagai inspirasi gaya bridesmaid.  

bridesmaid 1 800 Busana berwarna mint pastel & flowy yang cukup sempurna. Manakala si pengapit pula menggayakan busana yang sama tetapi berlainan warna

bridesmaid 7

Gaya yang sangat minimalis tetapi sedap mata memandang kelihatan seperti fairy! Pilih hijab yang berona pastel sudah memadai & sempurna

0ea015f126513f18d703d75d138381ea

Busana berona rose gold ini cukup sempurna malahan tampak lebih exclusive dengan lebihan kain yang flowy bak bidadari. Hand flower wrist sebagai aksesori tambahan. Fairy queen !

BM 4

Pink pastel sememangnya selalu menjadi pilihan pengantin kerana warnanya yang lembut. Busana yang sedikit flowy cukup menampakkan gaya fairy. So minimalis gitu

bm 1

Busana kaftan menampilkan sedikit kelainan & materialnya yang selesa, tidak panas pasti membuat si bridesmaid bebas bergambar!

BM 5

Fabrik renda atau lace sesuai dijadikan busana bridesmaid. Pilihan warna lavender kelihatan lebih menawan. Perfect fairy!

 

BM 6

Gaya yang berlainan tetapi rona yang sama juga idea yang unik. Tambahan aksesori seperti hand flower wrist atau anting-anting sebagai penyeri

Love, Wawa 

Click to access the login or register cheese