Benarkah Kolagen Ikan Dapat Mengembalikan Keanjalan Kulit Kamu?

Kembalikan keremajaan kulit wajah! 

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-1

Semakin meningkat usia, kolagen dalam kulit akan semakin berkurang. Kulit pula mula mengendur dan tekstur kulit wajah menjadi kurang sempurna. Jadi bagaimana untuk mengatasinya?

Kolagen ikan sebenarnya kolagen jenis 1 yang kini menjadi trend terbaru dalam dunia kecantikan dan kesihatan kulit? Ia adalah jenis kolagen yang membentuk 70% kulit kita dan merupakan kolagen yang paling banyak di dalam badan. Selain dapat melambatkan proses penuaan, ia juga meningkatkan kelembapan kulit, menganjal dan mencerah. Jenama dari Jepun, MINAKAWAII menawarkan rangkaian penjagaan yang menggunakan kolagen ikan sebagai bahan utama.

 

 

Apa Manfaat Penjagaan Wajah Minakawaii?

Minyak Hidro Kastor Minyak daripada sayuran yang mampu melegakan kulit yang kering dan mengurangkan kedutan pada wajah kamu. Minyak ini juga boleh menghilangkan jerawat dan meningkatkan metabolisme kulit. Selain itu, ia juga membantu melembapkan dan menghidratkan kulit kamu.

Stearate Stearate ini membantu mengekalkan keseimbangan kelembapan yang diperlukan untuk kulit menjadi sihat dan melicinkan permukaan kulit untuk memberikan penampilan yang lembut dan licin. Ia juga untuk melindungi kulit dari kerosakan radikal bebas.

Mentega Shea Mentega yang diekstrak daripada kacang pokok shea ini kaya dengan lemak yang menjadikannya lembut dan agen pelembab kulit yang sangat baik. Kajian juga menunjukkan ia mempunyai sifat anti-keradangan dan antioksidan. Ini dapat membantu mengurangkan penyakit kulit radang dan kerosakan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas.

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-2

Rutin Penjagaan Wajah

1. Cleansing Water RM48

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-3

Aksi berganda daripada Tocopherol (Vitamin E) dan Betaine akan menjaga kulit permukaan kasar. Ia juga terdapat minyak hidro kastor yang boleh meningkatkan metabolisme kulit. Kolagen ikan dan asid sitrik membantu mengembalikan kulit yang muda semasa membersihkan solekan.

2. Milky Face Cleanser RM48

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-4

Ramuan semulajadi seperti Stearate akan menembusi kulit dermis untuk memisahkan tahap minyak dan air dari muka. Ia akan menutup roma kulit dan menahan air dalam lapisan dermis untuk kelembapan muka. Minakawaii Milky Face Cleanser mempunyai ramuan yang boleh melembapkan muka dan anti-oksida untuk melindungi muka daripada ancaman bakteria. Agen pembersihan seperti Isopropyl Myristate membantu menanggalkan lipids (punca jerawat) dalam roma kulit. Penambahan kolagen ikan dan carbomer dalam produk ini akan mencipta kesan kelembapan yang tinggi.

3. Daily Scrub Gel RM58.00

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-5

Manik Hidro semulajadi adalah dibentuk daripada Mannitol, Selolusa. Manik ini akan membersihkan kotoran dan lipid dalam kutikel dan lapisan dermis kulit.  Agen pembersihan seperti Alaninate (daripada minyak sawit) juga membantu menanggalkan kotoran dan lipids (punca jerawat) dalam kulit dengan menyeluruh. Boleh digunakan setiap hari kerana Manik Hidro Semulajadi adalah lembut dan tidak merosakkan kulit pengguna.

4. Moisturizing Face Lotion RM58.00

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-7

Minyak Hidro Kastor memberi kelembapan yang tinggi manakala lemon, limau, limau gedang memberi Vitamin dengan kaya seperti Vitamin C, B6, E. Kolagen ikan akan memberi kesan yang lembap dan segar.

5. Anti-Aging Face Cream RM48.00

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-6

Stearate dan Dimethicone akan menembusi lapisan dermis untuk memberi zat-zat kepada kulit. Di samping itu, mentega shea dan kolagen ikan akan melegakan dan menambah kolagen kepada kulit untuk mengembalikan keremajaan kulit.

6. Sleeping Mask Booster RM58.00

Benarkah-Kolagen-Ikan-Dapat-Mengembalikan-Keanjalan-Kulit-Kamu-8

Ramuan semulajadi seperti Cyclopentasiloxane dan Demethicone Crosspolymer akan mencerahkan kulit. Ramuan yang amat berkhasiat akan menembusi kulit lapisan dermis ketika waktu tidur. Masa tidur adalah amat penting dalam proses meremajakan kulit kerana sel-sel akan dijana semula.

Jenama dari Jepun ini telah pun diiktiraf halal oleh JAKIM dan memegang sijil SGS dan GMP. Set penjagaan kulit ini juga bebas SLS dan paraben. Jadi tunggu apa lagi? Selamat mencuba!

 

 

Opss.. Here are some feedbacks! 

Instagram #setminakawaii

Love tak? Do shop here !

Love, Auni Nabihah

POST A COMMENT

Click to access the login or register cheese