Fesyen-Baju-Kurung-Lace-&-Kain-Batik-Terkini-2020-2

Fesyen Baju Kurung Lace & Kain Batik Terkini 2020

Fesyen-Baju-Kurung-Lace-&-Kain-Batik-Terkini-2020-1

Foto – instagram @wear.batika

Lace merupakan satu bentuk sulaman dan kain halus yang diperbuat daripada benang halus dalam bentuk weblike sama ada dengan menggunakan mesin jahit atau jahit tangan. Ada lace diperbuat daripada benang kapas, linen benang sutera, dan juga serat sintetik. Bahan-bahan ini amat kaya dengan dekorasi yang berbeza-beza. Jom! tengok fesyen baju kurung lace & kain batik lace terkini 2020.

View this post on Instagram

Never underestimate the power of a good outfit on a bad day.

A post shared by AA-NISINBALI (@aanisinbali) on

Seiring dengan perkembangan fesyen moden terkini, lebih-lebih lagi pada tahun 2020, kebanyakan baju kurung menggunakan lace sebagai dekorasi tambahan busana mereka. Namun terdapat beberapa jenis lace yang diletakkan pada baju kurung sebagai kelainan dan keistimewaan setiap busana masing-masing.

Antaranya ialah border lace yang kebiasaannya akan diletakkan pada setiap hujung tangan atau kaki baju. Ia sesuai dengan maksud border itu sendiri iaitu pinggiran. Ada juga border lace yang diletakkan di bahagian pinggang untuk memperlihatkan sisi bentuk badan yang lebih ramping.

View this post on Instagram

Selamat hari pekerja! Hilde Kurung memang sangat selesa kalau uolss memang nak pakai loose2 time raya nanti😍 Paling penting, Hilde Kurung nursing friendly taw! Bad news is Hilde Kurung only available few pcs shj diweb ok! Whatsapp: 016.208.4801 Web: www.wanzar.com.my/ Wanzar Authorized Personal Shopper: 1) Syuhada (0132618411) @ps.syu 2) Nur Eliani (01119709078) @ps.eliani 3) Noradilah (0123692547) @ps_dila_wanzar_official 4) Ezureen (0134504561) @wanzar_store 5) Azah (0133804629) @ps.azah 6) Adilah (0199664481) @kurung.publika 7) Nur’Ain (0109896047) @ps_ainnn 8) Najihah (0145043179) @jiehahx_ Download and register our official apps and get 200 rewards point intantly! #wanzar #wanzarbalikkampung2020

A post shared by #wanzarbalikkampung2020 (@wanzar_) on

Untuk fesyen baju kurung lace batik yang terkini, kebanyakannya akan menggunakan lace jenis lace meter kerana ianya lebih sesuai dan sangat fleksibel mengikut keperluan kita. Lace meter boleh dipotong mengikut ukuran yang kita mahukan lebih-lebih lagi apabila kita memerlukan lace yang mencukupi untuk menjahit sehelai baju tanpa kain.

Inspirasi Fesyen Baju Kurung Lace & Kain Batik Lace Terkini 2020

View this post on Instagram

A flower does not think to compete with the flower next to it. Keep blooming ladies! Happy Women’s Day! #AnyBODYCanBatika

A post shared by B A T I K A (@wear.batika) on

Pemadanan baju kurung lace bersama kain bercorak batik sememangnya sangat menawan dan tampak seperti wanita Melayu terakhir. Busana jenis ini telah menjadi trend semenjak saban tahun dan tak lapuk ditelan zaman. Malah, fesyen baju kurung lace bersama kain batik ini semakin berkembang dari semasa ke semasa.

View this post on Instagram

Don’t forget its tomorrow! 😉 10AM, Monday 27th January 2020 www.wearbatika.com

A post shared by B A T I K A (@wear.batika) on

Sangat sesuai digayakan untuk bermacam-macam majlis seperti upacara perkahwinan, perayaan agama, sambutan rasmi, dan sebagainya walaupun ia nampak lebih tradisional.

Terdapat juga baju kurung lace moden yang memperlihatkan efek kembang pada pergelangan tangan mampu menyerlahkan lagi aura wanita Melayu terakhir buat sesiapa sahaja yang memakainya. Dipadankan dengan kain batik klasik yang diikat ambak mengalur memberi efek flowy pada kain batik yang dipakai.

Kini terdapat banyak fesyen baju kurung lace & kain batik lace yang mempunyai pelbagai design dan tema yang menarik. Di zaman serba moden ini, semuanya di hujung jari dan kamu boleh dapatkan pelbagai baju kurung lace terkini melalui butik online. Happy shopping!

Dapatkan juga info bagi fesyen baju moden yang simple dan terkini dengan klik di sini.

Love,Sarah

POST A COMMENT

Click to access the login or register cheese