Base Mekap Yang Flawless Bergantung Pada Foundation. Ini 4 Jenama Foundation Yang Berbaloi Patut Kamu Miliki!

Tapi skincare juga penting ya

Mekap yang cantik bergantung pada base yang cantik. Pemilihan foundation menjadi aspek nombor satu dalam menghasilkan base yang flawless. Kenapa perlu beli foundation antarabangsa sedangkan jenama tempatan pun tidak kurang hebatnya?

Ini 4 foundation jenama tempatan yang setanding jenama antarabangsa pilihan OHFESYEN!

Royal Propolis Foundation 

800

Foto — instagram  @alhaalfacosmetics_hq

Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak kerana memberikan hasil finishing yang matte. Royal propolis foundation ini dirumus khas dari air liur lebah yang mampu merawat kulit kusammengecilkan pori, merawat jerawat, mencatikkan tekstur kulit yang menggerutu. Terdiri daripada 3 rona, AURI (cerah), FERVI (medium), MORRI (gelap). Harga RM49.90 sahaja! 

alha 800

Foto — instagram @alhaalfacosmetics_hq

Review pengguna Royal Propolis Foundation dari ALIA AZIZAN

website | laman instagram | laman facebook 

NRC Treatment Foundation

nrc 800

Foto — instagram @nrcosmetics_my

Satu lagi jenama kosmetik tempatan yang mampu merawat wajah. NRC treatment foundation ini diperkaya dengan vitamin C dan honey bee venom. Sesuai untuk kulit kering kerana NRC foundation ini memberi hasil yang dewy. Selain itu, foundation ini amat sesuai untuk mereka yang ingin menutup segala cela pada wajah. Terdiri daripada 6 tona iaitu cerah, ekstra cerah, medium, gelap, medium gelap, ekstra gelap. Harga RM89.90 sahaja!

nrc 3 800

Foto — instagram @nrcosmetics_my

Review pengguna NRC treatment foundation dari NISA KAY

website | laman instagram | laman facebook 

Rosetyara Hd Glow Foundation

RT 800

Foto — instagram @rosetyara_official

Rosetyara Hd Glow Foundation merupakan salah satu jenis foundation dari Rosetyara Cosmetic. Terdiri daripada 5 pilihan tona dari untuk yang berkulit putih dinding hingga yang berkulit hitam manis. Kelebihan Hd Glow Foundation dari Rosetyara ini semestinya memberi hasil full coverage, sesuai untuk mereka yang gemar berselfie! Dengan hanya separuh pump sahaja, ia mampu menutup segala cela dan teksturnya pula ringan! Mampu bertahan lama dari siang hingga lewat malam, dan mempunyai efek anti aging. Harga yang sangat berbaloi dengan kualiti RM138 sahaja!

 

rt rt 800

Foto — instagram @rosetyara_official

 Review pengguna Rosetyara Hd Glow Foundation 

website | laman instagram | laman facebook 

CPG Sheer Glow Foundation

cpg 800

CPG sheer glow foundation ini antara yang mendapat tempat di hati pelanggan. Nama CPG ini sebenarnya singkatan untuk Cik Puan Gojes. Ianya hadir dalam 3 warna yang sangat cantik, Beau (cerah), Maganda (medium), Pragtige (gelap). Apa yang istimewanya CPG foundation ini? Pertama, ia akan memberikan efek glowing. Dari segi tekstur pula sangat halus, ringan dan tidak membuatkan muka berpeluh. Paling menarik CPG foundation ini mengandungi Ultra V untuk melindungi wajah daripada cahaya matahari! Harga RM89 sahaja!

cpg 800 2

Foto — facebook @CPGCosmeticTM

 Review pengguna CPG Sheer Glow Foundation

website | laman instagram | laman facebook

 

 

Click to access the login or register cheese