Corak Inai Simple Atau Corak Henna Tangan 2020

Boleh save gambar henna pilihan kamu untuk rujukan kelak

Henna kini menjadi trend dalam perkahwinan. Salah satu perhiasan diri yang penting buat ratu sehari terutamanya di Malaysia. Terdapat dua jenis henna yang popular iaitu inai merah coklat dan inai putih. Ohfesyen senaraikan beberapa inspirasi corak henna untuk bakal ratu sehari di luar sana!

 

#1 Inspirasi corak inai sebegini menjadi pilihan pengantin di Malaysia. Sesuai bagi merela yang gemarkan gaya ala Bollywood gitu..

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-0Sumber: @ameerazaini

 

 

 

#2 Corak henna merah ini sangat perfect kerana ianya membuatkan ratu sehari kelihatan lebih berseriCorak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-1Sumber: Pinterest

 

 

 

#3 Simple but nice! Kalau pengantin tak minat corak yang banyak atau over boleh cuba corak ni!

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-2Sumber: Pinterest

 

 

 

#4 Corak inai yang dipilih ringkas dan kelihatan manis di tangan pengantin. Bagi yang berkulit cerah akan kelihatan lebih cantik kerana kemerahan inai itu akan menaikkan seri bakal ratu sehari

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-3Sumber: Pinterest

 

 

 

#5 Cantiknya! Corak henna ini sangat detail dan kemas bagi pengantin yang inginkan kelainan dari yang lain.Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-4Sumber: Nainahhenna

 

 

 

#6 Ini pula corak ala-ala Mehndi. Jika busana pengantin terlalu simple, boleh bergaya sakan dengan lukisan inai sarat sebegini agar penampilan kelihatan seimbang dan cantik!

 Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-5

Sumber: Pinterest

 

 

 

#7 Corak henna ini ala Indie Bohemian sesuai diukir dengan warna hitam, merah atau putih. Gaya ini untuk pengantin yang memakai baju yang simple kerana corak inai ini akan seimbang dengan busana pengantin.

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-6Sumber: Pinterest

 

 

 

#8 Fuh! meriah betul corak inai yang ini. Looks perfect! Henna juga boleh diukir pada bahagian kaki si ratu sehari.

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-7 Sumber: Pinterest

 

 

 

#9 Corak henna ini sarat di bahagian tangan tetapi ringkas di bahagian jari. Ia akan kelihatan lebih menarik dengan perincian batu permata jernih atau glitter.

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-8 Sumber: Pinterest

 

 

 

#10 Corak henna ini pula halus dan perincian sebegini kelihatan lebih mewah. Lebih-lebih lagi apabila kuku dihias dengan french manicure. Look so perfect!

Corak-Inai-Simple-Atau-Corak-Henna-Tangan-2020-9Sumber: Hennabyshea

 

POST A COMMENT

Click to access the login or register cheese