Kamu Pernah Alami 10 Situasi Ini Dalam Bilik Persalinan?

Cosmo Pasti Kamu Pernah Alami Sekurang-Kurangnya Satu Situasi Ini Ketika Mencuba Baju Dalam Bilik Persalinan. Betul Tak?

Changing room, satu-satunya tempat yang kamu mahu elakkan pergi selagi boleh. Walaupun di era online shopping ini, masih ramai di antara kita yang  menggunakan bilik persalinan untuk mencuba baju.

Inilah kesemua situasi dalam bilik persalinan yang kebanyakkan daripada kita pernah mengalami…dan mengapa kita masih ke sana? In the name of ‘fashion’.

1. Apabila saiz fitting room sebesar stor Harry Potter di bawah tangga, ia terlalu kecil sehinggakan sikumu asyik terlanggar dinding.

2. Apabila jurujual mengatakan kamu hanya boleh bawa maksimum enam helai baju ke dalam fitting room.Malas betul untuk keluar balik untuk mencuba yang lain.

3. Trying to sneak your BFF in the fitting room with you, hanya kerana kamu mahukan pendapat daripadanya.

4. Menjerit kepada BFF kamu di bilik persalinan sebelah untuk dia lihat baju yang kamu cuba. The people waiting in line give you side eye for screaming in a public place.

5. Apabila kamu keluar dari bilik persalinan untuk meminta saiz yang berlainan daripada jurujual, tapi dia MIA.

6. Accidentally wearing a dress. Jadi apabila kamu sedang mencuba baju, kamu terpaksa untuk bayangkan bagaimana ia akan kelihatan apabila digayakan bersama seluar.

7. Apabila kamu memerlukan sejam untuk menentukan sama ada mahu memilih rona merah atau biru untuk rekaan baju yang sama. Kerana teman baikmu tiada di situ untuk membantu, shopping alone is the worst.

8. Mencuba seluar, tapi baru tersedar bahawa kamu perlu membuka stoking dan tali kasut.

9. Apabila jurujual memuji bahawa pakaian yang kamu cuba tampak hebat , namun kamu ragu-ragu kerana dia mungkin mahukan komisyen saja.

10. Apabila bilik persalinan tidak mempunyai cahaya yang cerah, jadi kesemuanya tampak kusam.

Foto: INGimage.com & Pinterest/Artikel asal: Kelsey Stiegman

Kongsi dari : Cosmopolitan

Click to access the login or register cheese