Ohfesyen Bongkar Rahsia Tudung Apa Yang Sesuai Untuk Semua Saiz Muka & Pakai Dalam Masa 5 Saat

833A7716 new

Tadi pergi jalan-jalan dekat Kenanga Mall. Niat nak mencari tudung baru sebab dah tak ada tudung (padahal bosan asyik pakai tudung ulang-ulang. Perempuan memang macam ni. Harap maklum). Ok lepas itu, cari punya lah cari sampai 2 jam dalam mall. SATU TUDUNG PUN TAK DAPAT. Weh, i rasa semua tudung tu i dah ada (seorang yang boros). Ok give up. I pergi makan lepas tu terus balik. Nak pengsan ok. P.E.N.A.T

Masih tak putus asa. I buka Instagram (konon nak pergi mall sebab boleh try sekali baru puas hati). Scroll sampai bawah. Pergi ruang explore. Dang! This instashop got my eyes on it. Cepat-cepat klik. Whoaaa boleh tahan menarik. Oh.my.god. Tudung dia semua lawa-lawa hokay. The best is bila i tengok colour semua lain dari yang lain! Simple, kemas, senang, cantik. Argh geram.

1 new

Instashop yang berjaya menawan tertawan hati saya.

Stalk punya stalk (oh yes i memang suka stalk kalau dah berkenan di hati). I buka website Avilia. Oh no, ada jual apparel juga okay. Tapi sekarang i nak cerita pasal tudung. Antara tudung yang menyentuh tersentuh mengetuk hati i…Jeng jeng jeng! *background orang ketuk drum

FALABELLA (Koleksi Terbaru)

Terus click sebab COLOUR CANTIK YA AMPUN TERGODA ! Lembut je colour dia, kalau pakai mesti nampak manis-manis ayu-ayu gitu. Tudung Falabella ni semi instant dan rekaan yang simple tak serabut. First time kot jumpa shawl yang dijahit siap dengan earring so selamat la inner2 i. Kalau tak, habis tertarik sebab sangkut subang.. kalau tak sangkut subang tak ikut trend la. Kan kan kan? Material Falabella ni diperbuat dari PREMIUM KOREAN CHIFFON yang berkualiti tinggi, kainnya yang flowy boleh bagi impak ala princess kalau ada angin sepoi-sepoi, ambik gambar pun tak payah nak flip shawl, cukup ada angin dah flip dengan sendiri. Yang penting senang nak gosok!

Paling i suka bila tudung ni amatlah sesuai untuk semua jenis muka kurus ke gempal. Ehem pipi tembam pun boleh pakai pasalnya saiz dari S hingga XL dan sekali gus menjadikan Falabella shawl aurat friendly! Bermacam gaya boleh pakai, gaya loose, gaya lilit-lilit semua pun boleh. Sangat adjustable i must say.

 

falabellalala

Warna-warna Falabella yang ada. Cantik kan kan kan !?

CLEOPATRA

Hot! Sesuai dengan nama tudung CLEOPATRA, so hot dan mengancam. Korang yang nak feeling hot tu boleh la cuba beli sehelai dulu. Rekaan tudung ni rekaan 2 muka loose magic. Apa tu? Instant shawl tapi lebih advance. Selalunya instant shawl ada 1 lubang untuk memuatkan kepala, tapi Cleopatra ada 2 lubang. Sebab tu namanya 2 muka loose magic! gitchew..

Kenapa patut beli selain untuk feeling hot

♦  Cutting 2 Muka Loose Magic dan boleh divariasikan pelbagai cara
pengayaan tak seperti 2 Muka shawl biasa.
♦  Material korean heavy chiffon yang berkualiti tinggi dan diimport khas
dari KOREA.
♦   Aksesori rantai ROSEGOLD yang dijahit kemas secara HAND SEWING (jahitan
tangan).
♦  Bahagian belakang shawl dijahit END CURVE so bila pakai nampak terletak
cantik.
♦   SAIZ shawl boleh adjust sampai XL.

CLEO cleopatra

Suka yang peach colour & nude tuh !

 –

AMBER BELLE (SWAROVSKI)

Rekaan tudung semi instant dengan inner chiffon yang terletak pada tudung menampilkan gaya ekslusif bila mana ianya bertatahkan batu Swarovski yang asli! Bukan Swarovski yang palsu ya. Bila dengar “Swarovski” je mesti rasa benda tu mahal kan? Tambah pula tudung ni comes with custom made box.

Apa yang membuatkan Amber Belle ni outstanding  

♦  Direka khas untuk cara pemakaian shawl style side flora yang lebih
♦  Mudah tanpa perlu pin ke belakang (kalau pin dekat belakang kan muka jadi
bulat) so dengan Amber Belle korang hanya perlu sarung dan pusing.
♦  Memberikan ilusi kurus dimuka sebab Amber Belle ni boleh tutup pipi
comel anda.
♦  Semi Instant Shawl yang ade inner chiffon (dijahit sekali)
♦  Material Amazion Chiffon yang 100% tak jarang langsung, lembut dan
terletak!
♦  Aksesori yang simple lagi EKSKLUSIF dengan batu
PREMIUM SWAROVSKI original.
♦  Muslimah compliance sebab labuh dan tak jarang. Aurat kompem terjaga
♦  Didatangkan dengan metal tag exclusive AVILIA

 

AL new

Amber Belle – Double Loop

AMBER BEDAZZLE (SWAROVSKI)


Yang ini adik beradik Amber Belle. Sebabnya ada bertatahkan Swarovski juga. Cuma berbeza pada letaknya batu-batu Swarovski tersebut. Amber Bedazzle ni lebih terpancar kilauan batu Swarovski. Kalau tak percaya, cuba pakai tudung ni lepas tu pergi dekat depan cermin. Confirm berkilauan sampai pecah cermin tu. K over. Menggunakan material, ukuran (210cm x 75cm) dan rekaan yang sama seperti Amber Belle tapi sedikit berbeza pada letakan batu Swarovski.

Nah, i alls bagi video tutorial dari Avilia kalau-kalau korang tak reti nak pakai instant shawl yang superb senang dari Avilia meleTAPZ..

 


Korang boleh terus click dekat mana-mana gambar yang i embed terus dari Instagram Avilia atau jemput lah usha Avilia.my. Lepas usha pakai eyemo k. 

Nak jadi agent? Hah coba klik Tudung2u.com.my

Goodluck!

KakDivaTime! – Kenapa dalam banyak-banyak kristal, Swarovski lebih terkenal dalam industri tudung? Fenomena Swarovski pun sebenarnya bermula dek kerana selebriti terkenal Malaysia, Neelofa dan juga founder kepada Naelofar Hijab yang menggunakan kristal Swarovski pada tudung. Ini sebab Swarovski  mencipta sebuah mesin untuk potongan kristal yang sangat tepat. Kristal kaca plumbum berkualiti tinggi menggunakan kuarza, pasir, dan mineral. Sebab tu kristal Swarovski lebih bersinar or lebih shiny-shiny gitu..

Click to access the login or register cheese