Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-0

Rosken Review: Kebaikan Cream Muka Untuk Skin Repair

  1. Macam Mana Nak Cari Pelembap Yang Bagus?

Produk pelembap yang bagus dan berkesan adalah pelembap yang mengandungi bahan-bahan penting iaitu Humectants, Occlusive, Emollient.

Humectants berfungsi menarik air atau kelembapan ke dalam sel-sel kulit, membuatkan kulit menjadi lebih licin.

Contoh: glycerin, sorbitol, sodium hyaluronate, urea, propylene glycol, alpha hydroxy acids

Occlusive pula bertindak sebagai penghalang. Mencegah daripada kehilangan air atau tersejat lebih-lebih lagi bila kulit terdedah dengan persekitaran yang kering.

Contoh: dimethicone, petrolatum, paraffin, and lanolin

Emollient pula berfungsi melicinkan permukaan kulit.

Contoh: Lanolin, mineral oil, and petrolatum

Ekstra: Kulit kering lebih sesuai kepada moisturizing manakala untuk kulit berminyak pula lebih sesuai kepada hydrating.

Alahan Pada Pelembap

Pelembap yang mengandungi pewangi ini juga selalunya akan menyebabkan alahan. Bagi mereka yang berkulit sensitif, elakkan pelembap yang mengandungi bahan seperti isoeugenol, eugenol, cinnamic aldehyde, cinnamic alcohol, hydroxycitronellal, geraniol, amyl cinnamic aldehyde, oak moss absolute, and balsam of Peru. Tambahan lagi, antioksidan seperti Vitamin E boleh menyebabkan alahan kepada kulit sensitif.

Pelembap oil-based biasanya akan membuatkan kulit kamu melekit atau berminyak tetapi ianya mampu melembapkan kulit dengan baik. Pelembap water-based pula membuat kulit lebih selesa tetapi ianya tidak mampu untuk bertahan lama.

________________________________________________________________

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-1

Watsons  RM15.94          Guardian  RM12.19 ( PROMO )          Hermo RM13.90

Siapa pernah dengar Rosken Dry Skin Cream? Mengikut review yang sis tengok, banyak feedback positif daripada pengguna. Produk Rosken ini juga mendapat rating yang agak tinggi 4.8 bintang. Wow! So jom tengok apa kata pengguna Rosken Dry Skin Cream ni? Lepas ni boleh serang Watsons, Guardian okay? Kalau rasa malas, Hermo pun ada jual tau! Lebih murah!

Muka Jadi Glowing & Jerawat Semua Hilang

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-2

Best Lotion Compared To Other Expensive Branded Products

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-3

10/10 Would Recommend

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-4

Dry Patches Gone. Murah Too!

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-5

My Skin Feels Really Smooth and Is Glowing!

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-6

Rosken Tu The Best!

Rosken-Review-Kebaikan-Cream-Muka-Untuk-Skin-Repair-7

Kredit

Muka depan: twitter @beruang_putih

Gambar: Google & Twitter

 

POST A COMMENT

Click to access the login or register cheese