Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-0

Contoh Pakaian Kasual Wanita & Perempuan Tema Korporat

TGIF ! (Thank God It’s Friday)

Hari yang paling favourite bagi semua pekera-pekerja di Malaysia. Normal lah kalau dah bekerja mesti tak suka hari Isnin tapi paling suka bila esoknya Jumaat (termasuklah admin. shhh diam jangan bagi tahu boss). Kebanyakan syarikat memberi sedikit kelonggaran untuk pekerja memakai pakaian kod kasual pada setiap hari Jumaat tema korporat.

Hari paling bahagia sebab bebas pakai apa pun dan boleh melaram *emoji menari. Tapi ada juga perempuan yang ada satu penyakit ni bila mana dia tersangat lah susah bila memilih pakaian apa yang nak pakai. Almari ada 5 pun kemain payah nak pilih. Termenung depan almari 1 jam ok. Oh my god. Women are so complicated!

So, OHFESYEN nak kongsi pakaian dan memberi inspirasi(hope so i can help women out there) kepada wanita bekerjaya diluar sana dalam pemilihan baju kasual yang sesuai (which is not so dowdy & messy) tatkala di pejabat (tema korporat)

)

SERBA PUTIH

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-1

Contoh Clean look! Seseorang akan nampak bercahaya dan suci(clean) bila mengenakan outfit serba putih. Ramai wanita yang tak ada keyakinan kalau pakai putih. Sebab cepat kotor dan nampak gemuk?  

ELEGAN

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-2

Who doesn’t love the monochrome outfit you tell me? Outfit paling senang untuk matchkan dengan apa-apa warna. I suka outfit gambar contoh pertama! 

CLASSY

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-3

Untuk wanita berhijab, korang boleh padankan outfit ni dengan blazer or cardigan. Cardigan is more casual.

COMFORT

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-4

Outfit paling selesa. Buat hijabi semestinya sesuai outfit yang pertama. Boleh je kalau suka outfit contoh kedua or ketiga. Pakai cardigan dan kemaskan bahagian pinggang tu. 

PASTEL

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-5

Sedap mata memandang. Nampak ceria. Warnai hari dengan rona-rona lembut outfitmu tema korporat

 

ON FLEEK

Contoh-Pakaian-Kasual-Wanita-&-Perempuan-Tema-Korporat-6

Celana paling selesa abad ini. Untuk wanita tak bertudung, outfit kedua nampak sopan, kemas & selesa. Nak buat kerja pun senang hati. Kalau pakai terlalu seksi, apa pula kata orang keliling? 

Gambar : rmstyle

Click to access the login or register cheese